Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger «gruvebusens hytter»

Tommy Anderssen velger å satse. Han har levd med spekulasjoner om dårlige tider i Longyearbyen i ni år, og tror ikke de slår til. I løpet av året er malerentreprenørens nye næringsbygg klart i Sjøområdet. FOTO: Christopher Engås

Bygger «gruvebusens hytter»

Spitsbergen Guesthouse pusses opp, og får et klingende nytt navn.

Tekst:

Publisert:

Coal Miners` Cabins er navnet på Spitsbergen Travels nye konsept i Nybyen. I hele vinter har oppussingsarbeidene i gamle Stormessa vært i gang, og lokalene er knapt til å kjenne igjen. .

– I Stormessa bygger vi Coal Miners` Bar & Grill. I tillegg til å være bevertningssted for gjestene våre som bor i brakklene i Nybyen, vil det bli et serveringssted for snøskuterfolket, sier prosjektleder Stein-Ove Johannessen i Spitsbergen Travel AS.

Spitsbergen Travel har nylig pusset opp Polarsenteret, og har omfattende planer for nye prosjekt, deriblant et helt nytt hotell. Johannessen regner med at det blir brukt om lag fire millioner bare på gamle Stormessa.

– Det jobbes nå med interiøret, og vi har folk som leter med lys og lykte etter møblement som passer. Tanken er å ta vare på og bygge opp under gruvehistorien, sier Johannessen.

Hovedentreprisen for prosjektet har Maler Anderssen AS. Arbeidet har bestått i å pusse opp alle flater, og rette opp bygget.

– Vi fikk ei utfordring med hensyn til oppretting. Bygget er satt opp på slutten av 1940-tallet og hadde betydelige setningsskader. Men til arbeidet leide vi inn LNS Spitsbergen, som lektet opp og rettet opp gulvene, sier Tommy Anderssen.

I tillegg til det nye bar og grill-konseptet i Nybyen, planlegges det et uteserveringskonsept med terasse på vestsiden av gamle Stormessa.

– Vi tror dette kan bli et fint tilbud til snøskuterfolket som kommer tilbake fra tur. Området har de beste solforholdene i byen, sier Johannessen.

Stedet har rikelig med plass til snøskuterparkering, og det er ikke lange veien til boligene enn det folk kan gå, dersom de ønsker å avslutte turdagen med en pils i solveggen i Nybyen.

Siste nytt i Nyheter

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!