Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger «gruvebusens hytter»

Tommy Anderssen velger å satse. Han har levd med spekulasjoner om dårlige tider i Longyearbyen i ni år, og tror ikke de slår til. I løpet av året er malerentreprenørens nye næringsbygg klart i Sjøområdet. FOTO: Christopher Engås

Bygger «gruvebusens hytter»

Spitsbergen Guesthouse pusses opp, og får et klingende nytt navn.

Coal Miners` Cabins er navnet på Spitsbergen Travels nye konsept i Nybyen. I hele vinter har oppussingsarbeidene i gamle Stormessa vært i gang, og lokalene er knapt til å kjenne igjen. .

– I Stormessa bygger vi Coal Miners` Bar & Grill. I tillegg til å være bevertningssted for gjestene våre som bor i brakklene i Nybyen, vil det bli et serveringssted for snøskuterfolket, sier prosjektleder Stein-Ove Johannessen i Spitsbergen Travel AS.

Spitsbergen Travel har nylig pusset opp Polarsenteret, og har omfattende planer for nye prosjekt, deriblant et helt nytt hotell. Johannessen regner med at det blir brukt om lag fire millioner bare på gamle Stormessa.

– Det jobbes nå med interiøret, og vi har folk som leter med lys og lykte etter møblement som passer. Tanken er å ta vare på og bygge opp under gruvehistorien, sier Johannessen.

Hovedentreprisen for prosjektet har Maler Anderssen AS. Arbeidet har bestått i å pusse opp alle flater, og rette opp bygget.

– Vi fikk ei utfordring med hensyn til oppretting. Bygget er satt opp på slutten av 1940-tallet og hadde betydelige setningsskader. Men til arbeidet leide vi inn LNS Spitsbergen, som lektet opp og rettet opp gulvene, sier Tommy Anderssen.

I tillegg til det nye bar og grill-konseptet i Nybyen, planlegges det et uteserveringskonsept med terasse på vestsiden av gamle Stormessa.

– Vi tror dette kan bli et fint tilbud til snøskuterfolket som kommer tilbake fra tur. Området har de beste solforholdene i byen, sier Johannessen.

Stedet har rikelig med plass til snøskuterparkering, og det er ikke lange veien til boligene enn det folk kan gå, dersom de ønsker å avslutte turdagen med en pils i solveggen i Nybyen.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!