Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger «gruvebusens hytter»

Tommy Anderssen velger å satse. Han har levd med spekulasjoner om dårlige tider i Longyearbyen i ni år, og tror ikke de slår til. I løpet av året er malerentreprenørens nye næringsbygg klart i Sjøområdet. FOTO: Christopher Engås

Bygger «gruvebusens hytter»

Spitsbergen Guesthouse pusses opp, og får et klingende nytt navn.

Tekst:

Publisert:

Coal Miners` Cabins er navnet på Spitsbergen Travels nye konsept i Nybyen. I hele vinter har oppussingsarbeidene i gamle Stormessa vært i gang, og lokalene er knapt til å kjenne igjen. .

– I Stormessa bygger vi Coal Miners` Bar & Grill. I tillegg til å være bevertningssted for gjestene våre som bor i brakklene i Nybyen, vil det bli et serveringssted for snøskuterfolket, sier prosjektleder Stein-Ove Johannessen i Spitsbergen Travel AS.

Spitsbergen Travel har nylig pusset opp Polarsenteret, og har omfattende planer for nye prosjekt, deriblant et helt nytt hotell. Johannessen regner med at det blir brukt om lag fire millioner bare på gamle Stormessa.

– Det jobbes nå med interiøret, og vi har folk som leter med lys og lykte etter møblement som passer. Tanken er å ta vare på og bygge opp under gruvehistorien, sier Johannessen.

Hovedentreprisen for prosjektet har Maler Anderssen AS. Arbeidet har bestått i å pusse opp alle flater, og rette opp bygget.

– Vi fikk ei utfordring med hensyn til oppretting. Bygget er satt opp på slutten av 1940-tallet og hadde betydelige setningsskader. Men til arbeidet leide vi inn LNS Spitsbergen, som lektet opp og rettet opp gulvene, sier Tommy Anderssen.

I tillegg til det nye bar og grill-konseptet i Nybyen, planlegges det et uteserveringskonsept med terasse på vestsiden av gamle Stormessa.

– Vi tror dette kan bli et fint tilbud til snøskuterfolket som kommer tilbake fra tur. Området har de beste solforholdene i byen, sier Johannessen.

Stedet har rikelig med plass til snøskuterparkering, og det er ikke lange veien til boligene enn det folk kan gå, dersom de ønsker å avslutte turdagen med en pils i solveggen i Nybyen.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!