Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger «gruvebusens hytter»

Tommy Anderssen velger å satse. Han har levd med spekulasjoner om dårlige tider i Longyearbyen i ni år, og tror ikke de slår til. I løpet av året er malerentreprenørens nye næringsbygg klart i Sjøområdet. FOTO: Christopher Engås

Bygger «gruvebusens hytter»

Spitsbergen Guesthouse pusses opp, og får et klingende nytt navn.

Coal Miners` Cabins er navnet på Spitsbergen Travels nye konsept i Nybyen. I hele vinter har oppussingsarbeidene i gamle Stormessa vært i gang, og lokalene er knapt til å kjenne igjen. .

– I Stormessa bygger vi Coal Miners` Bar & Grill. I tillegg til å være bevertningssted for gjestene våre som bor i brakklene i Nybyen, vil det bli et serveringssted for snøskuterfolket, sier prosjektleder Stein-Ove Johannessen i Spitsbergen Travel AS.

Spitsbergen Travel har nylig pusset opp Polarsenteret, og har omfattende planer for nye prosjekt, deriblant et helt nytt hotell. Johannessen regner med at det blir brukt om lag fire millioner bare på gamle Stormessa.

– Det jobbes nå med interiøret, og vi har folk som leter med lys og lykte etter møblement som passer. Tanken er å ta vare på og bygge opp under gruvehistorien, sier Johannessen.

Hovedentreprisen for prosjektet har Maler Anderssen AS. Arbeidet har bestått i å pusse opp alle flater, og rette opp bygget.

– Vi fikk ei utfordring med hensyn til oppretting. Bygget er satt opp på slutten av 1940-tallet og hadde betydelige setningsskader. Men til arbeidet leide vi inn LNS Spitsbergen, som lektet opp og rettet opp gulvene, sier Tommy Anderssen.

I tillegg til det nye bar og grill-konseptet i Nybyen, planlegges det et uteserveringskonsept med terasse på vestsiden av gamle Stormessa.

– Vi tror dette kan bli et fint tilbud til snøskuterfolket som kommer tilbake fra tur. Området har de beste solforholdene i byen, sier Johannessen.

Stedet har rikelig med plass til snøskuterparkering, og det er ikke lange veien til boligene enn det folk kan gå, dersom de ønsker å avslutte turdagen med en pils i solveggen i Nybyen.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!