Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger for 22 millioner

FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Bygger for 22 millioner

Politikerne vil trolig vedta å bruke statstilskuddet på 22 millioner kroner til bygging av nye boliger i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2016 kl 12:47

I kommende uke skal Administrasjonsutvalget ta stilling til innstillingen fra administrasjonssjefen, som i tillegg foreslår at det brukes en halv million kroner til prosjekteringen i 2016, før byggestart året etter.

20. november i fjor bevilget Regjeringen 50 millioner kroner til omstillingstiltak i Longyearbyen. Blant disse pengene var 22 millioner kroner til Longyearbyen lokalstyre for å holde hjulene igang og sikre arbeidsplasser etter kullkrisen.

I tillegg foreslås det for politikerne at statstilskuddet på 4,5 millioner kroner skal finansiere en tiårig engasjementsstilling som næringsrådgiver fram til 2018 og å lage delplan for Hotellneset og sentrum.

- Tildelingen skal blant annet leggje til rette for økt etterspørsel etter arbeidskraft i anleggs- og byggjebransjen i Longyearbyen. Tilskuddet til Longyearbyen lokalstyre på 22 millioner kroner til vedlikehold og utbetring av infrastruktur, skal hjelpe til dette, sa justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

I tillegg fikk lokalstyret 4,5 millioner kroner til arbeidet med omstilling og næringsutvikling i Longyearbyen.


Det er altså disse pengene lokalstyret kommer til å disponere, og i første omgang er det AU som gjør vedtaket før det går til lokalstyret, som det øverste politiske organet.

Etter det fatale snøskredet i desember er det mangel på boliger i Longyearbyen.

Møtet er tirsdag 23. februar.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Rema 1000 to be built

The grocery chain wants to open a store in Longyearbyen in the parking lot in front of Svalbardbutikken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!