Bygger for 22 millioner

Politikerne vil trolig vedta å bruke statstilskuddet på 22 millioner kroner til bygging av nye boliger i Longyearbyen.

Publisert

I kommende uke skal Administrasjonsutvalget ta stilling til innstillingen fra administrasjonssjefen, som i tillegg foreslår at det brukes en halv million kroner til prosjekteringen i 2016, før byggestart året etter.

20. november i fjor bevilget Regjeringen 50 millioner kroner til omstillingstiltak i Longyearbyen. Blant disse pengene var 22 millioner kroner til Longyearbyen lokalstyre for å holde hjulene igang og sikre arbeidsplasser etter kullkrisen.

I tillegg foreslås det for politikerne at statstilskuddet på 4,5 millioner kroner skal finansiere en tiårig engasjementsstilling som næringsrådgiver fram til 2018 og å lage delplan for Hotellneset og sentrum.

- Tildelingen skal blant annet leggje til rette for økt etterspørsel etter arbeidskraft i anleggs- og byggjebransjen i Longyearbyen. Tilskuddet til Longyearbyen lokalstyre på 22 millioner kroner til vedlikehold og utbetring av infrastruktur, skal hjelpe til dette, sa justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

I tillegg fikk lokalstyret 4,5 millioner kroner til arbeidet med omstilling og næringsutvikling i Longyearbyen.

Det er altså disse pengene lokalstyret kommer til å disponere, og i første omgang er det AU som gjør vedtaket før det går til lokalstyret, som det øverste politiske organet.

Etter det fatale snøskredet i desember er det mangel på boliger i Longyearbyen.

Møtet er tirsdag 23. februar.

Powered by Labrador CMS