Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Byen blueser opp – igjen

Denne gjengen har lagt ned et stort arbeid med årets festival. Bak fra venstre: Kristin Fossum, Nina Elisabeth Storvik, Thomas Nilsen, Håvar Fjerdingøy. Foran fra venstre: Tom Ramberg, Gry Snelltvedt, Lissbeth Daldorff, Ivar Andersen. FOTO: Christopher Engås

Byen blueser opp – igjen

De har jobbet med festivalen i et år, og mener årets Dark Season Blues blir en av de beste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2013 kl 16:57

Denne uka har det vært hektisk aktivitet rundt møtebordet i andreetasjen på Lompen­senteret. Styret i Longyearbyen bluesklubb og arbeidsgruppa for festivalen mener de har kontroll nå.

– Spørsmålet er bare om vi har kontroll på de tingene vi ikke har tenkt på, kommer det fra bordet mens det planlegges hvem som skal hente hvem til hvilket tidspunkt.

Sterk artistliste

Leder for bluesklubben, Espen Helgesen, er over seg av begeistring for årets Dark Season Blues i Longyearbyen.

– Vi har ei veldig sterk artistliste i år, som vi har fått mye skryt for allerede. Det er store navn, og så er det et variert utvalg av norske og utenlandske musikere, sier han.

Når Helgesen blir bedt om å trekke fram enkeltartister det er verdt å få med seg, trekker han først fram de norske.

– Det skal bli svært interessant å høre Knut Reiersrud og Sven Zetterberg på Huset lørdag kveld. De spilte sammen på 80-tallet i bandet Four Roosters, men har ikke spilt sammen på mange år nå. Vi er litt stolt av å ha fått til en «reunionkonsert» med de to, sier Helgesen som også trekker fram Reidar Larsen & the Storytellers som en meget god norsk musikkopplevelse.

Amerikastjerner

Helgesen trekker også fram et par amerikanske innslag i festivalen som folk bare «må» få med seg.

– Southern Hospitality er ei amerikansk supergruppe bestående av Victor Wainwright, JP Soars og Damon Fowler, som er storheter hver for seg. Mange vil nok huske Wainwright fra hans første opptreden her for tre år siden.

– Og så vil jeg trekke fram gitaristen Junior Watson, som har oppnådd kultstatus med 40 år som musiker. Han har ei lang og imponerende merittliste, og jeg er sikker på at han vil gi publikum en svært god opplevelse, sier Helgesen.

Han trekker også fram festivalkunstner, Tone Larsen, som verd å få med seg. Hun skal ha utstilling på Radisson Blu under festivalen.

60 artister

Det er en formidabel jobb som må gjøres i forkant for at man skal få plass til i alt 60 artister på 12 arenaer i løpet av fire dager. I tillegg til de 60 frivillige, har bluesklubben mange andre å takke for noe de tror blir en festival helt i toppklasse kommende helg.

– Uten støtte fra næringslivet hadde ikke dette vært mulig. Det går på alt fra busser, leiebiler og overnatting til tillatelse til å bruke Gruve 3 som konsertarena.

Nå håper bare festivalgeneralen på fulle hus, og at byens innbyggere sammen med mange tilreisende skal få gode musikkopplevelser.

Nøkkelord

Se bildet større

Espen Helgesen tror årets festival blir av de beste. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!