Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bydrift får skryt for rask utbedring

Klatretårnet i Kullungen barnehage er et av lekeapparatene som har blitt fikset. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Bydrift får skryt for rask utbedring

Mye raskere enn på fastlandet, mener Lekeplassinspektøren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.11.2013 kl 12:29

Daglig leder Ole-Christian Wiig i Lekeplassinspektøren var en av dem som gikk gjennom uteområdene til barnehagene og skolen i Longyearbyen tidligere i år. Han sier at selv om merknadene i rapporten ser dramatiske ut, er tilstanden langt fra ille.

– Noen av avvikene handler om hva som kan skje i et ekstremtilfelle, og det skal mye til for at det skjer. Men det er vår oppgave å tenke hva som kan skje i absolutt verste fall, sier Wiig.

Han trekker fram lekehytta på skolen som et godt eksempel på at det er lett å gjøre noe med mange av de groveste avvikene.

– Den er registrert som svært alvorlig, men det koster bare noen hundrelapper å reparere den. Rapporten gjør at forvalterne skjønner at her er det noe som må tas tak i med en gang.

Ikke urovekkende

– Hvordan vil du karakterisere tilstanden på barnas uteområder i Longyearbyen?

– Det er ikke slik at det er urovekkende tilstand på lekeapparatene. Sett i forhold til fastlandet har Bydrift vært mye raskere til å ta tak i det vi har påpekt og endret på det eller lagt planer om å endre det, sier Wiig.

Lekeplassinspektøren ble etablert i 2005, og var med på å etablere ordningen med sertifisering av lekeplassinspektører i samarbeid med Det Norske Veritas. De har kunder over hele landet, og har blant annet ansvar for tilsyn med uteområdene til alle skoler og barnehager som tilhører Oslo kommune.

Sol og varme, ikke is og snø
Wiig sier at det er utfordrende å benytte samme standard på Grünerløkka og i Longyearbyen.

– Regelverket er i all hovedsak utviklet for Fastlands-Norge, og i den standarden vi bruker er europeiske land mest vektet. Når de snakker om klimatiske forhold, tenker de på sol og varme. Fastlands-Norge tenker mer på nedbør, mens dere der oppe sliter med frosten, sier han.

Et eksempel er at sand som fallunderlag ikke fungerer deler av året.

– Selv om lekeapparatet står i et mykt sandbasseng, går det ikke lang tid hos dere før tela setter inn og det blir bånnfryst. Da fungerer gummimatter bedre, sier Wiik.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!