Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bydrift dro til Canada

Fire Bydrift-ansatte dro på studietur til Canada. FOTO: Anders Fjellestad

Bydrift dro til Canada

Tre måneder etter den omstridte studieturen til Island, dro Bydrift-ledelsen på en ny studietur.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2012 kl 14:57

I midten av august reiste fire Bydrift-ansatte, med ansvar for hvert sitt fagfelt, til den kanadiske provinsen Quebec. Der deltok de på en fagkonferanse innen arktisk infrastruktur. Konferansen gikk over tre dager, og reisen ble dekket over Bydrifts budsjett.


Fikk Island-kritikk

Fagturen skjedde tre måneder etter at åtte Bydrift-ansatte dro på studietur til Island. Studieturen ble møtt med kritikk blant annet fra politisk hold. Særlig reagerte Konsekvenslistas Jørn Dybdahl på pengebruken og prioriteringen til Bydrift.

Daglig leder i Bydrift, Marianne Aasen, understreker at Canada-oppholdet dreide seg om et faglig seminar der en rekke land og områder med permafrost var representert.


Stor nytte

– Dette var et faglig kurs som strakk seg over tre dager med foredragsholdere fra blant annet Canada og Grønland. Kurset omhandlet infrastruktur og permafrost, sier Aasen.

– Hva slags utbytte får Bydrift av å sende fire ansatte på kurs i Canada?

– Nytten er veldig stor. Skal vi for eksempel bygge bedre veier i Longyearbyen, er vi nødt for å følge med og være oppdaterte på våre fagfelt. Vi kan ikke dra til Tromsø for å få den kunnskapen, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!