Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bydrift dro til Canada

Fire Bydrift-ansatte dro på studietur til Canada. FOTO: Anders Fjellestad

Bydrift dro til Canada

Tre måneder etter den omstridte studieturen til Island, dro Bydrift-ledelsen på en ny studietur.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2012 kl 14:57

I midten av august reiste fire Bydrift-ansatte, med ansvar for hvert sitt fagfelt, til den kanadiske provinsen Quebec. Der deltok de på en fagkonferanse innen arktisk infrastruktur. Konferansen gikk over tre dager, og reisen ble dekket over Bydrifts budsjett.


Fikk Island-kritikk

Fagturen skjedde tre måneder etter at åtte Bydrift-ansatte dro på studietur til Island. Studieturen ble møtt med kritikk blant annet fra politisk hold. Særlig reagerte Konsekvenslistas Jørn Dybdahl på pengebruken og prioriteringen til Bydrift.

Daglig leder i Bydrift, Marianne Aasen, understreker at Canada-oppholdet dreide seg om et faglig seminar der en rekke land og områder med permafrost var representert.


Stor nytte

– Dette var et faglig kurs som strakk seg over tre dager med foredragsholdere fra blant annet Canada og Grønland. Kurset omhandlet infrastruktur og permafrost, sier Aasen.

– Hva slags utbytte får Bydrift av å sende fire ansatte på kurs i Canada?

– Nytten er veldig stor. Skal vi for eksempel bygge bedre veier i Longyearbyen, er vi nødt for å følge med og være oppdaterte på våre fagfelt. Vi kan ikke dra til Tromsø for å få den kunnskapen, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!