Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Busen får nye åpningstider

Silje Våtvik ser ingen andre løsninger enn å endre åpningstidene på Busen. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Busen får nye åpningstider

Kafé Busen legger om driften etter at de ikke fikk utvidet skjenketidene av Lokalstyret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Dette kan bety at vi åpner senere og har åpent utover kvelden. Skal vi overleve, må vi gjøre noen endringer, vi kan ikke leve videre på det konseptet vi har nå, sier daglig leder Silje Marie Våtvik.
Hun har foreløpig ikke bestemt seg helt for hvordan de nye åpningstidene vil bli, men sier endringene vil skje så snart som mulig.
– Nå er sesongen her, og det er nå gjestene kommer til Longyearbyen, sier hun.
For litt over to uker siden fikk hun avslag i Administrasjonsutvalget på søknaden om å utvide skjenketidene, slik at hun kan servere alkohol også på formiddagen. Da saken kom opp i Lokalstyret mandag, fikk hun et enstemmig avslag også der.

Gir seg ikke
Et av argumentene er at Lokalstyret i mars i fjor prinsipielt vedtok at det ikke skal serveres alkohol i sentrumsområdet, mellom Kroa og Polarhotellet, før klokken 17. Dette av hensyn til barn og unge som bruker området som møteplass.
«Longyearbyen lokalstyre kan heller ikke se at det i de argumentene som fremføres i søknaden fra Svalbard Villmarksenter avd. Busen er så tungtveiende at de tilsier at vi skal endre/dispensere fra skjenketidene i sentrumsfeltet», skriver Lokalstyret i begrunnelsen.
– Vi visste egentlig at vi kom til å få nei også der, men vi har krysset fingrene og håpet. Jeg kommer ikke til å gi meg med det første, for dette handler om framtida til Busen, sier Våtvik.

Anker avgjørelsen
Problemet er ifølge Våtvik at Busen mister kunder til Kroa og Huset, fordi disse stedene får servere alkohol på dagtid. I dag har Busen skjenkebevilling fra klokken 17 til klokken 02, som Våtvik søkte om å få utvide til klokken 11.
– Det handler om å få servere et glass vin til maten. Det er ikke snakk om at Busen skal bli en ny pub, sier hun.
Hun vil nå anke avgjørelsen til Lokalstyret, noe som betyr at saken vil gå en ny runde lokalt, før den eventuelt havner hos Helse- og omsorgsdepartementet.
– Vi ser alvorlig på saken. Vi har ti helårige arbeidsplasser på Svalbard Villmarksenter som vi ønsker å beholde. Kanskje må vi nå permittere folk i lavsesongen og heller bruke sesongarbeidere, sier Våtvik.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!