Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bukken er reist på Skjæringa

Rett etter klokken 16 torsdag ettermiddag var bukken reist. Det tok rundt en time å få den opp. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Bukken er reist på Skjæringa

På tredje forsøk lyktes det endelig å reise taubanebukk nr. 23. Klokken 16.09 torsdag ettermiddag stod den i vertikal stilling på Skjæringa.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– No va det artig, sier arbeidsleder hos Sysselmannen Karl Fredheim når bukken er på plass.
Siden i fjor sommer har han jobbet med å få den opp, etter at den gamle bukken blåste ned i april 2004. To ganger har han mislyktes, begge gangene fordi noen av bjelkene knakk.
– Jeg har aldri hatt så mye plager med noe som med denne bukken. Det har vært kjekt å bygge den, men så var det akkurat det med å få den opp da, sier Karl Fredheim.
– Jeg har til og med drømt om bukken om natta, legger han til.

Kake og middag
Men denne dagen går alt som det skal. Etter over en time med spenning, er det et faktum at alt har gått bra, og bukken står.
– Vi kunne ikke ta den for brått opp, men måtte hele tiden tilpasse krana, forklarer Fredheim.
Etter at en av hovedstokkene knakk forrige gang bukken ble forsøkt reist, for to uker siden, er to av stokkene spjelket. Nå som bukken står, gjenstår å feste og sikre den og måke på plass massen rundt.
– Det som er igjen er bare barnemat, sier Fredheim.
– Skal du feire nå?
– Vi får bløtkake på jobben i morgen. Så skal vi spise en middag når alt arbeidet er ferdig.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset og videre mot Diabas.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!