Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bryter råk i Tempelfjorden

«Noorderlicht» ble hentet ut av Tempelfjorden onsdag. FOTO: Birger Amundsen

Bryter råk i Tempelfjorden

Onsdag hentet KV «Svalbard» turistbåten «Noorderlicht» ut av Tempelfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tirsdag kveld fikk Basecamp tillatelse fra Sysselmannen til å hente ut «Noorderlicht» fra Tempelfjorden. Båten skulle ikke hentes ut før tidligst etter 17. mai-helga, men nå har Basecamp likevel fått tillatelse til å hente ut båten, selv om tursesongen fortsatt er i gang.
Klokken 08.15 onsdag morgen satte KV «Svalbard» kursen mot Tempelfjorden.
– Vi ønsker å ta ut «Noorderlicht» nå fordi det er et skip i området som kan hjelpe oss med å bryte råk. Vi kan ikke bestille noen dato for det på forhånd. Vi skulle gjerne hatt båten i isen frem til den 19. mai, men slik som situasjonen er i dag ønsker vi å ta ut båten nå, sier daglig leder for Basecamp Spitsbergen, Geir Arne Månum.

Ikke noe å si
– Burde dere ikke ha ventet til tursesongen er over?
– Vi ønsker ikke å forringe turopplevelsene for andre. Jeg har snakket med flere fagfolk og ut fra båtens plassering mener at råket ikke vil få noe å si for ferdselen. Det er tre kilometer fra «Noorderlicht» til Murdoc-hullet, så det skal fremdeles være mulig å kjøre Fra Fredheim og over fjorden på innsiden av råket, sier Månum.
Han forteller at Basecamp skal sette opp skilt ved Fredheim, Murdoc og Von Post for å informere om råket.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!