Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brudd i Stetten

Årets brudd-dag er tirsdag 28. juli. Det milde været de siste dagene, vinden og regnet gjorde sitt til å framskynde bruddet. FOTO: Birger Amundsen

Brudd i Stetten

I år som i fjor ble det brudd i stetten på Champagneglasset 28. juli. Fem personer hadde tippet riktig dag i Svalbardpostens tippekonkurranse «Når går Stetten?».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.07.2009 kl 08:00

Interessen for å tippe hvilken dag stetten går er stor. I år var det 228 som sendte inn forslag på vår tippekonkurranse på nettet. Av disse svarte Håvar Fjerdingøy, Monica Antonsen, Silje Christensen, Bente Martinsen og Kirsten Kähler at det ville skje 28. juli.

Svalbardposten premierer to av svarene, som går til de to som tidligst svarte riktig dag. Håvar Fjerdingøy fra Longyearbyen svarte allerede 2. juli klokken 10.25 at stetten ville gå 28. juli. Monica Antonsen fra Mo i Rana svarte klokken 12.46 samme dag.

Stor interesse

Interessen har vært så stor at utålmodige deltakere i midten av måneden gjorde forsøk på å grave seg gjennom snømassene i Champagneglasset for å framskynde brudd-dagen. Uten at det fikk noe betydning for tidspunktet.

Champagneglasset er en snøformasjon på vestsida av Operafjellet i Adventdalen. Fra gammelt av het det at den dagen stetten gikk var sommeren her. Det holder kan hende ikke helt stikk i dag?

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!