Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brudd i Stetten

Årets brudd-dag er tirsdag 28. juli. Det milde været de siste dagene, vinden og regnet gjorde sitt til å framskynde bruddet. FOTO: Birger Amundsen

Brudd i Stetten

I år som i fjor ble det brudd i stetten på Champagneglasset 28. juli. Fem personer hadde tippet riktig dag i Svalbardpostens tippekonkurranse «Når går Stetten?».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.07.2009 kl 08:00

Interessen for å tippe hvilken dag stetten går er stor. I år var det 228 som sendte inn forslag på vår tippekonkurranse på nettet. Av disse svarte Håvar Fjerdingøy, Monica Antonsen, Silje Christensen, Bente Martinsen og Kirsten Kähler at det ville skje 28. juli.

Svalbardposten premierer to av svarene, som går til de to som tidligst svarte riktig dag. Håvar Fjerdingøy fra Longyearbyen svarte allerede 2. juli klokken 10.25 at stetten ville gå 28. juli. Monica Antonsen fra Mo i Rana svarte klokken 12.46 samme dag.

Stor interesse

Interessen har vært så stor at utålmodige deltakere i midten av måneden gjorde forsøk på å grave seg gjennom snømassene i Champagneglasset for å framskynde brudd-dagen. Uten at det fikk noe betydning for tidspunktet.

Champagneglasset er en snøformasjon på vestsida av Operafjellet i Adventdalen. Fra gammelt av het det at den dagen stetten gikk var sommeren her. Det holder kan hende ikke helt stikk i dag?

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!