Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brudd i Stetten

Årets brudd-dag er tirsdag 28. juli. Det milde været de siste dagene, vinden og regnet gjorde sitt til å framskynde bruddet. FOTO: Birger Amundsen

Brudd i Stetten

I år som i fjor ble det brudd i stetten på Champagneglasset 28. juli. Fem personer hadde tippet riktig dag i Svalbardpostens tippekonkurranse «Når går Stetten?».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.07.2009 kl 08:00

Interessen for å tippe hvilken dag stetten går er stor. I år var det 228 som sendte inn forslag på vår tippekonkurranse på nettet. Av disse svarte Håvar Fjerdingøy, Monica Antonsen, Silje Christensen, Bente Martinsen og Kirsten Kähler at det ville skje 28. juli.

Svalbardposten premierer to av svarene, som går til de to som tidligst svarte riktig dag. Håvar Fjerdingøy fra Longyearbyen svarte allerede 2. juli klokken 10.25 at stetten ville gå 28. juli. Monica Antonsen fra Mo i Rana svarte klokken 12.46 samme dag.

Stor interesse

Interessen har vært så stor at utålmodige deltakere i midten av måneden gjorde forsøk på å grave seg gjennom snømassene i Champagneglasset for å framskynde brudd-dagen. Uten at det fikk noe betydning for tidspunktet.

Champagneglasset er en snøformasjon på vestsida av Operafjellet i Adventdalen. Fra gammelt av het det at den dagen stetten gikk var sommeren her. Det holder kan hende ikke helt stikk i dag?

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!