Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brudd i Stetten

Årets brudd-dag er tirsdag 28. juli. Det milde været de siste dagene, vinden og regnet gjorde sitt til å framskynde bruddet. FOTO: Birger Amundsen

Brudd i Stetten

I år som i fjor ble det brudd i stetten på Champagneglasset 28. juli. Fem personer hadde tippet riktig dag i Svalbardpostens tippekonkurranse «Når går Stetten?».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.07.2009 kl 08:00

Interessen for å tippe hvilken dag stetten går er stor. I år var det 228 som sendte inn forslag på vår tippekonkurranse på nettet. Av disse svarte Håvar Fjerdingøy, Monica Antonsen, Silje Christensen, Bente Martinsen og Kirsten Kähler at det ville skje 28. juli.

Svalbardposten premierer to av svarene, som går til de to som tidligst svarte riktig dag. Håvar Fjerdingøy fra Longyearbyen svarte allerede 2. juli klokken 10.25 at stetten ville gå 28. juli. Monica Antonsen fra Mo i Rana svarte klokken 12.46 samme dag.

Stor interesse

Interessen har vært så stor at utålmodige deltakere i midten av måneden gjorde forsøk på å grave seg gjennom snømassene i Champagneglasset for å framskynde brudd-dagen. Uten at det fikk noe betydning for tidspunktet.

Champagneglasset er en snøformasjon på vestsida av Operafjellet i Adventdalen. Fra gammelt av het det at den dagen stetten gikk var sommeren her. Det holder kan hende ikke helt stikk i dag?

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!