Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bremsene sto på

Full utrykning: Både brannvesenet og Sysselmannen rykket ut da to snøskutere begynte å brenne fredag før påske. FOTO: Birger Amundsen

Bremsene sto på

Bruk av håndbrems var årsaken til at to snøskutere begynte å brenne fredag 22. mars.

– Vi har funnet tekniske spor som viser at håndbremsen har stått på skuterne. Varmgang i bremser og bremseskiver førte til antenning, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Han forteller at det stemmer godt med forklaringene om hvor skuterne begynte å brenne, og at skuterne tok fyr rett etter de var begynt å kjøre.


Skulle fylle bensin

Hendelsen skjedde fredag 22. mars i elveleiet ved skolen og Polarflokken barnehage. Et skuterfølge fra Unis kjørte fra Nybyen og var på vei til Svalbard Auto for å fylle bensin, da skuterne tok fyr nesten samtidig.

Sysselmannen henlegger nå saken.

Les også:

Bremsene sto påTo skutere i brann

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!