Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brannvesenet møtte låste dører

 

Brannvesenet møtte låste dører

Midt under kinoforestillingen søndag kveld gikk brannalarmen. Publikum måtte evakueres, og brannvesenet møtte stengte dører.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2012 kl 11:14

Mens kinogjengerne koste seg med «American Pie: Reunion», gikk plutselig brannalarmen på kulturhuset. Dermed måtte filmen avbrytes, og publikum evakueres.

Låste dører

Alarmen førte til at Longyearbyen brannvesen kalte ut vaktlaget og rykket ut til kulturhuset. Der møtte de en låst hovedinngang.

– Hvorfor døra var låst, kan ikke vi svare på. Men vi ventet ikke lenge, etter noen sekunder låste maskinisten opp for oss, sier underbrannmester Jann-Egil Gjerde.

Falsk alarm

Det viste seg imidlertid at det var falsk alarm. Ifølge Gjerde har noen kommet borti en manuell melder, og dermed har alarmen blitt utløst.

– Hva tenker du om at dørene er låst? Hva om dette hadde vært en brann?

– Det er uansett ikke noe problem. Vi har med oss slagspett og hadde knust døra om det hadde vært brann, sier Gjerde.

Rapport

Kulturkonsulent i Longyearbyen lokalstyre, Roger Zahl Ødegård, kjenner ikke til detaljene i saken. Han har bedt brannvesenet om en rapport etter hendelsen, og sier brannvesenet skal ha nøkler til alle offentlige bygg. 

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!