Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Branntilløp og hærverk

Branntilløp i Svalbard Lodge førte til full utrykning av brannvesenet og Sysselmannen lørdag morgen. På Blåmyra ble et brannslukningsapparat utløst fredag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2012 kl 11:38

Vakthavende førstebetjent Arild Lyssand hos Sysselmannen forteller at en mann hadde plassert en bagett og en maiskolbe i stekeovnen, etter å ha kommet hjem utpå morgenen lørdag, for deretter å legge seg til å sove.

Røykutvikling

Den automatiske brannvarslingen i det kombinerte forretnings- og leilighetsbygget i sentrum av Longyearbyen løste seg ikke ut.

– Det var beboere i huset som oppdaget røyk i gangen ved halvni-tiden og ringte brannvesenet. Det klarte å lokalisere hvor røyken kom fra og tok seg inn i leiligheten, sier Lyssand.

Førstebetjenten sier at mannen sov mens brannvesenet var der, og at han fortsatte med det også da politiet dukket opp.

Matlagingen kan komme til å svi for mannen. Han vil måtte betale for utrykkingen, samt at han kan vente seg en bot fra politiet. I tillegg kan huseieren komme til å kreve noen kroner for å gjøre rent etter seansen.

Hærverk på Blåmyra

Vakthavende førstebetjent Arild Lyssand hos Sysselmannen forteller at et På Blåmyra ble et pulverapparat utløste like før midnatt fredag, og gangene i hybelhuset svinet til med pulveret.

– Vi har en bestemt person mistenkt for å ha utført hærverket. Et vitne så vedkommende idet han var på vei ut fra huset, sier Lyssand.

Siste nytt i Nyheter

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

 
Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Skred i Vei 228

Et snøskred har gått i Vei 228. Sysselmannen har ikke fått melding om at noen er tatt eller savnet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!