Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Branntilløp og hærverk

Branntilløp i Svalbard Lodge førte til full utrykning av brannvesenet og Sysselmannen lørdag morgen. På Blåmyra ble et brannslukningsapparat utløst fredag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2012 kl 11:38

Vakthavende førstebetjent Arild Lyssand hos Sysselmannen forteller at en mann hadde plassert en bagett og en maiskolbe i stekeovnen, etter å ha kommet hjem utpå morgenen lørdag, for deretter å legge seg til å sove.

Røykutvikling

Den automatiske brannvarslingen i det kombinerte forretnings- og leilighetsbygget i sentrum av Longyearbyen løste seg ikke ut.

– Det var beboere i huset som oppdaget røyk i gangen ved halvni-tiden og ringte brannvesenet. Det klarte å lokalisere hvor røyken kom fra og tok seg inn i leiligheten, sier Lyssand.

Førstebetjenten sier at mannen sov mens brannvesenet var der, og at han fortsatte med det også da politiet dukket opp.

Matlagingen kan komme til å svi for mannen. Han vil måtte betale for utrykkingen, samt at han kan vente seg en bot fra politiet. I tillegg kan huseieren komme til å kreve noen kroner for å gjøre rent etter seansen.

Hærverk på Blåmyra

Vakthavende førstebetjent Arild Lyssand hos Sysselmannen forteller at et På Blåmyra ble et pulverapparat utløste like før midnatt fredag, og gangene i hybelhuset svinet til med pulveret.

– Vi har en bestemt person mistenkt for å ha utført hærverket. Et vitne så vedkommende idet han var på vei ut fra huset, sier Lyssand.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!