Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Branntilløp og hærverk

Branntilløp i Svalbard Lodge førte til full utrykning av brannvesenet og Sysselmannen lørdag morgen. På Blåmyra ble et brannslukningsapparat utløst fredag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2012 kl 11:38

Vakthavende førstebetjent Arild Lyssand hos Sysselmannen forteller at en mann hadde plassert en bagett og en maiskolbe i stekeovnen, etter å ha kommet hjem utpå morgenen lørdag, for deretter å legge seg til å sove.

Røykutvikling

Den automatiske brannvarslingen i det kombinerte forretnings- og leilighetsbygget i sentrum av Longyearbyen løste seg ikke ut.

– Det var beboere i huset som oppdaget røyk i gangen ved halvni-tiden og ringte brannvesenet. Det klarte å lokalisere hvor røyken kom fra og tok seg inn i leiligheten, sier Lyssand.

Førstebetjenten sier at mannen sov mens brannvesenet var der, og at han fortsatte med det også da politiet dukket opp.

Matlagingen kan komme til å svi for mannen. Han vil måtte betale for utrykkingen, samt at han kan vente seg en bot fra politiet. I tillegg kan huseieren komme til å kreve noen kroner for å gjøre rent etter seansen.

Hærverk på Blåmyra

Vakthavende førstebetjent Arild Lyssand hos Sysselmannen forteller at et På Blåmyra ble et pulverapparat utløste like før midnatt fredag, og gangene i hybelhuset svinet til med pulveret.

– Vi har en bestemt person mistenkt for å ha utført hærverket. Et vitne så vedkommende idet han var på vei ut fra huset, sier Lyssand.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!