Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Branntilløp og hærverk

Branntilløp i Svalbard Lodge førte til full utrykning av brannvesenet og Sysselmannen lørdag morgen. På Blåmyra ble et brannslukningsapparat utløst fredag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2012 kl 11:38

Vakthavende førstebetjent Arild Lyssand hos Sysselmannen forteller at en mann hadde plassert en bagett og en maiskolbe i stekeovnen, etter å ha kommet hjem utpå morgenen lørdag, for deretter å legge seg til å sove.

Røykutvikling

Den automatiske brannvarslingen i det kombinerte forretnings- og leilighetsbygget i sentrum av Longyearbyen løste seg ikke ut.

– Det var beboere i huset som oppdaget røyk i gangen ved halvni-tiden og ringte brannvesenet. Det klarte å lokalisere hvor røyken kom fra og tok seg inn i leiligheten, sier Lyssand.

Førstebetjenten sier at mannen sov mens brannvesenet var der, og at han fortsatte med det også da politiet dukket opp.

Matlagingen kan komme til å svi for mannen. Han vil måtte betale for utrykkingen, samt at han kan vente seg en bot fra politiet. I tillegg kan huseieren komme til å kreve noen kroner for å gjøre rent etter seansen.

Hærverk på Blåmyra

Vakthavende førstebetjent Arild Lyssand hos Sysselmannen forteller at et På Blåmyra ble et pulverapparat utløste like før midnatt fredag, og gangene i hybelhuset svinet til med pulveret.

– Vi har en bestemt person mistenkt for å ha utført hærverket. Et vitne så vedkommende idet han var på vei ut fra huset, sier Lyssand.

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!