Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Branntilløp i boligbygg

Det var tilløp til brann i et leilighetsbygg i Longyearbyen sentrum grytidlig lørdag morgen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (illustrasjon)

Branntilløp i boligbygg

Grytidlig lørdag morgen rykket Sysselmannen og brannvesenet ut til et branntilløp i Longyearbyen sentrum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2013 kl 15:05

Meldingen om brannen kom klokka 04.30 natt til lørdag. Ifølge sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand, skulle en person lage seg mat på komfyren.

Tidligere har det vært en rekke hendelser der folk skal lage seg mat etter en bytur, og deretter sovner fra stekeplater og ovner. Dette er ikke årsaken i dette tilfellet, understreker Lyssand.

– Det kan være snakk om en teknisk feil på komfyren. Vi skal få en elektriker til å se på den, og personen sovnet ikke fra matlagingen, sier sysselmannsførstebetjenten.

Hendelsen skjedde i et boligbygg i Longyearbyen sentrum. Ingen ble skadet, og det ble kun små, materielle skader som følge av branntilløpet.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!