Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brannsak går  i Longyearbyen

Kvinnen er tiltalt etter mordbrannparagrafen FOTO: Eirik Palm

Brannsak går i Longyearbyen

I neste uke skal brannstiftelsessaken for retten på Polarhotellet i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Det er satt av tre dager til hovedforhandlingen som starter tirsdag. Det var sent på kvelden, fredag 20. mars i fjor at en kvinne i 20-årene skal ha helt bensin over en skumgummimadrass i en bod i trappeoppgangen i et hybelbygg i Vei 222, og tent på. Brannen ble slukket takket være en snarrådig beboer.

«En eller flere personer som oppholdt seg i bygget kunne lett ha omkommet dersom brannen ikke hadde blitt oppdaget og slukket i tide», står det i tiltalebeslutningen.

Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 148, den såkalte mordbrannparagrafen hvor strafferammen er fengsel i minst to år.

I tillegg til brannstifting er kvinnen tiltalt for hærverk, siden hun i januar i fjor sparket i to vindusruter i Lompensenteret slik at disse ble skadet. Hun er også tiltalt for ordensforstyrrelse etter en episode ved Karlsberger Pub, og for å ha kjøpt og brukt amfetamin på fastlandet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!