Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brannsak går  i Longyearbyen

Kvinnen er tiltalt etter mordbrannparagrafen FOTO: Eirik Palm

Brannsak går i Longyearbyen

I neste uke skal brannstiftelsessaken for retten på Polarhotellet i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Det er satt av tre dager til hovedforhandlingen som starter tirsdag. Det var sent på kvelden, fredag 20. mars i fjor at en kvinne i 20-årene skal ha helt bensin over en skumgummimadrass i en bod i trappeoppgangen i et hybelbygg i Vei 222, og tent på. Brannen ble slukket takket være en snarrådig beboer.

«En eller flere personer som oppholdt seg i bygget kunne lett ha omkommet dersom brannen ikke hadde blitt oppdaget og slukket i tide», står det i tiltalebeslutningen.

Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 148, den såkalte mordbrannparagrafen hvor strafferammen er fengsel i minst to år.

I tillegg til brannstifting er kvinnen tiltalt for hærverk, siden hun i januar i fjor sparket i to vindusruter i Lompensenteret slik at disse ble skadet. Hun er også tiltalt for ordensforstyrrelse etter en episode ved Karlsberger Pub, og for å ha kjøpt og brukt amfetamin på fastlandet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!