Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brannen er slukket

Arbeidet på taket av Energiverket, der hvor brannen startet, har pågått lørdag og fortsetter søndag. FOTO: Birger Amundsen

Brannen er slukket

Brannen på Energiverket er slukket og arbeidet på taket har pågått hele lørdagen, og vil fortsette søndag.

Tekst:

Publisert:

Brannen som ble oppdaget fredag klokken 06.15, var under kontroll ut på ettermiddagen. Brannen brøt ut innvendig på taket, på et sted hvor det var store vanskeligheter for brannmannskapene å komme til. Det var synlige åpne flammer på taket utvendig.

Longyearbyen lokalstyre melder på sine nettsider at arbeidet på taket foregår med egne og innleide mannskaper.


Vil prøve å starte søndag

«Etter at det er frigjort rundt gjennomføringen ved brannstedet og det er lagt på en midlertidig tetting vil vi prøve å starte kjelen, dette vil tidligst gjøres søndag formiddag», skriver Longyearbyen lokalstyre.

Skadeomfanget på Energiverket er ennå ikke klart. Longyearbyen forsynes med strøm fra det dieseldrevne reservekraftverket inntil Energiverket blir satt i drift. Når det vil skje er ikke klart.


Redusert fjernvarme

En konsekvens av brannen er at Skjæringa og Sjøområdet får levert fjernevarme som kun holder 30 grader, fordi kjelen som produserer fjernvarme er ute av drift.

Kystvaktskipet «Svalbard» har bidratt med brannmannskaper, og ligger like utenfor Energiverket med kraftige lyskastere rettet mot taket hvor arbeidet pågår.

Det er gunstige værforhold, minus tre grader og vindstille.

Se bildet større

Mannskap på taket av Energiverket fredag ettermiddag. Bygningen er lyst opp av kraftige lyskastere fra KV «Svalbard». FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!