Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brannen er slukket

Arbeidet på taket av Energiverket, der hvor brannen startet, har pågått lørdag og fortsetter søndag. FOTO: Birger Amundsen

Brannen er slukket

Brannen på Energiverket er slukket og arbeidet på taket har pågått hele lørdagen, og vil fortsette søndag.

Tekst:

Publisert:

Brannen som ble oppdaget fredag klokken 06.15, var under kontroll ut på ettermiddagen. Brannen brøt ut innvendig på taket, på et sted hvor det var store vanskeligheter for brannmannskapene å komme til. Det var synlige åpne flammer på taket utvendig.

Longyearbyen lokalstyre melder på sine nettsider at arbeidet på taket foregår med egne og innleide mannskaper.


Vil prøve å starte søndag

«Etter at det er frigjort rundt gjennomføringen ved brannstedet og det er lagt på en midlertidig tetting vil vi prøve å starte kjelen, dette vil tidligst gjøres søndag formiddag», skriver Longyearbyen lokalstyre.

Skadeomfanget på Energiverket er ennå ikke klart. Longyearbyen forsynes med strøm fra det dieseldrevne reservekraftverket inntil Energiverket blir satt i drift. Når det vil skje er ikke klart.


Redusert fjernvarme

En konsekvens av brannen er at Skjæringa og Sjøområdet får levert fjernevarme som kun holder 30 grader, fordi kjelen som produserer fjernvarme er ute av drift.

Kystvaktskipet «Svalbard» har bidratt med brannmannskaper, og ligger like utenfor Energiverket med kraftige lyskastere rettet mot taket hvor arbeidet pågår.

Det er gunstige værforhold, minus tre grader og vindstille.

Se bildet større

Mannskap på taket av Energiverket fredag ettermiddag. Bygningen er lyst opp av kraftige lyskastere fra KV «Svalbard». FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!