Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Branndom fastholdt

Den 51 år gamle mannen som i Nord-Troms tingrett ble dømt til å betale 10.000 kroner i bot etter en brann på Blåmyra har fått samme dom i lagmannsretten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Natt til 2. oktober i 2004 sovnet 51-åringen ifølge dommen i en leilighet på Blåmyra, uten å ha slukket stearinlys som brant i leiligheten. «Stearinlysene antente en brann som lett kunne medført alvorlig personskade og materielle ødeleggelser», står det i domspapirene.

Anket
13. mars i år ble mannen dømt i Nord-Troms tingrett til å betale en bot på 10.000 kroner, subsidiært fengsel i 20 dager. Han ble også dømt til å erstatte deler av det offentliges saksomkostninger med 2.000 kroner.
51-åringen anket dommen fra tingretten til Hålogaland lagmannsrett, der saken var oppe i slutten av september. Lagmannsretten ga ham ikke medhold, men påpekte at mannens leilighet ligger i et «bygg med flere boenheter og at hans uforsiktige omgang med stearinlys utsatte en rekke personer foruten ham selv for betydelig fare. Det var også risiko for store materielle tap», ifølge dommen.

Høyere saksomkostninger
Også der ble han dømt til å betale en bot på 10.000 kroner, subsidiært 20 dager fengsel. Siden 51-åringen ikke fikk medhold i anken, bør han ifølge dommen erstatte staten nødvendige omkostninger for lagmannsretten. Omkostningene for lagmannsretten og tingretten samlet ble fastsatt til 5.000 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!