Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Branndom fastholdt

Den 51 år gamle mannen som i Nord-Troms tingrett ble dømt til å betale 10.000 kroner i bot etter en brann på Blåmyra har fått samme dom i lagmannsretten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Natt til 2. oktober i 2004 sovnet 51-åringen ifølge dommen i en leilighet på Blåmyra, uten å ha slukket stearinlys som brant i leiligheten. «Stearinlysene antente en brann som lett kunne medført alvorlig personskade og materielle ødeleggelser», står det i domspapirene.

Anket
13. mars i år ble mannen dømt i Nord-Troms tingrett til å betale en bot på 10.000 kroner, subsidiært fengsel i 20 dager. Han ble også dømt til å erstatte deler av det offentliges saksomkostninger med 2.000 kroner.
51-åringen anket dommen fra tingretten til Hålogaland lagmannsrett, der saken var oppe i slutten av september. Lagmannsretten ga ham ikke medhold, men påpekte at mannens leilighet ligger i et «bygg med flere boenheter og at hans uforsiktige omgang med stearinlys utsatte en rekke personer foruten ham selv for betydelig fare. Det var også risiko for store materielle tap», ifølge dommen.

Høyere saksomkostninger
Også der ble han dømt til å betale en bot på 10.000 kroner, subsidiært 20 dager fengsel. Siden 51-åringen ikke fikk medhold i anken, bør han ifølge dommen erstatte staten nødvendige omkostninger for lagmannsretten. Omkostningene for lagmannsretten og tingretten samlet ble fastsatt til 5.000 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!