Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Branndom fastholdt

Den 51 år gamle mannen som i Nord-Troms tingrett ble dømt til å betale 10.000 kroner i bot etter en brann på Blåmyra har fått samme dom i lagmannsretten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Natt til 2. oktober i 2004 sovnet 51-åringen ifølge dommen i en leilighet på Blåmyra, uten å ha slukket stearinlys som brant i leiligheten. «Stearinlysene antente en brann som lett kunne medført alvorlig personskade og materielle ødeleggelser», står det i domspapirene.

Anket
13. mars i år ble mannen dømt i Nord-Troms tingrett til å betale en bot på 10.000 kroner, subsidiært fengsel i 20 dager. Han ble også dømt til å erstatte deler av det offentliges saksomkostninger med 2.000 kroner.
51-åringen anket dommen fra tingretten til Hålogaland lagmannsrett, der saken var oppe i slutten av september. Lagmannsretten ga ham ikke medhold, men påpekte at mannens leilighet ligger i et «bygg med flere boenheter og at hans uforsiktige omgang med stearinlys utsatte en rekke personer foruten ham selv for betydelig fare. Det var også risiko for store materielle tap», ifølge dommen.

Høyere saksomkostninger
Også der ble han dømt til å betale en bot på 10.000 kroner, subsidiært 20 dager fengsel. Siden 51-åringen ikke fikk medhold i anken, bør han ifølge dommen erstatte staten nødvendige omkostninger for lagmannsretten. Omkostningene for lagmannsretten og tingretten samlet ble fastsatt til 5.000 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!