Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brann påsatt av gutter

Brannen kunne raskt utviklet seg til storbrann på grunn av omfanget av brennbare væsker lagret i nærheten. FOTO: Per Andreassen/Sysselmannen

Brann påsatt av gutter

To mindreårige gutter utløste lørdag kveld brann ved Ingeniør G. Paulsen (IGP). Guttene ble pågrepet kort tid etterpå, og er alt avhørt av politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2009 kl 09:40

– Det ble slått full alarm ved 19-tida lørdag kveld, etter at det var kommet inn en rekke meldinger om brann ved en av lagerhallene til IGP på Sjøskrenten, sier vakthavende førstebetjent Per Andreassen hos Sysselmannen.

Andreassen forteller at det brant heftig på utsiden av hallen, men at brannvesenet effektivt kvelte det hele med skum.

Brennbare væsker

Hallen, en såkalt rubbhall, er lager for snøskutere og inneholder av den grunn svært mye brennbar væske, samt at det visstnok også er lagret ammunisjon i den. Et vitne så to gutter sykle fra stedet i full fart like etter at det var begynt å brenne.

– Samme vitne fikk kort tid etterpå øye på de to samme guttene på vei ned til brannstedet, og tok kontakt med politiet, sier Andreassen.

Guttene innrømmet at de hadde lekt med åpen ild og brennbare væsker, og stukket fra stedet da det begynte å brenne. Guttene er 13 og 14 år gamle.

Barnevernet

Andreassen forteller at de to guttene er under kriminell lavalder, og at saken derfor rutinemessige overlates til barnevernet.

– Det er opp til barnevernet å avgjøre hva som videre skal skje. Det som er klart er at dette kunne ha gått riktig ille, sier han.

Brannen tiltrakk seg et stort publikum på en ellers stille og fredelig lørdagskveld i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!