Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brann påsatt av gutter

Brannen kunne raskt utviklet seg til storbrann på grunn av omfanget av brennbare væsker lagret i nærheten. FOTO: Per Andreassen/Sysselmannen

Brann påsatt av gutter

To mindreårige gutter utløste lørdag kveld brann ved Ingeniør G. Paulsen (IGP). Guttene ble pågrepet kort tid etterpå, og er alt avhørt av politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2009 kl 09:40

– Det ble slått full alarm ved 19-tida lørdag kveld, etter at det var kommet inn en rekke meldinger om brann ved en av lagerhallene til IGP på Sjøskrenten, sier vakthavende førstebetjent Per Andreassen hos Sysselmannen.

Andreassen forteller at det brant heftig på utsiden av hallen, men at brannvesenet effektivt kvelte det hele med skum.

Brennbare væsker

Hallen, en såkalt rubbhall, er lager for snøskutere og inneholder av den grunn svært mye brennbar væske, samt at det visstnok også er lagret ammunisjon i den. Et vitne så to gutter sykle fra stedet i full fart like etter at det var begynt å brenne.

– Samme vitne fikk kort tid etterpå øye på de to samme guttene på vei ned til brannstedet, og tok kontakt med politiet, sier Andreassen.

Guttene innrømmet at de hadde lekt med åpen ild og brennbare væsker, og stukket fra stedet da det begynte å brenne. Guttene er 13 og 14 år gamle.

Barnevernet

Andreassen forteller at de to guttene er under kriminell lavalder, og at saken derfor rutinemessige overlates til barnevernet.

– Det er opp til barnevernet å avgjøre hva som videre skal skje. Det som er klart er at dette kunne ha gått riktig ille, sier han.

Brannen tiltrakk seg et stort publikum på en ellers stille og fredelig lørdagskveld i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!