Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brakk armen i gruva

Uhellet skjedde i Svea Nord. Mannen på bildet har ikke noe med ulykken å gjøre. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Brakk armen i gruva

En mann ble skadet under arbeid i Svea Nord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.10.2014 kl 13:24

HMS-sjef Einar Fjerdingøy i Store Norske forteller at ulykken skjedde da en støtteplate som blir brukt til å holde stuffen på plass, falt ned. Plata falt ned på transportbåndet av stål som frakter kull ut av strossa, og kilte seg fast under den. I arbeidet med å løsne plata gikk det galt.

– Personen hadde stilt seg i sikker posisjon i forhold til dragretningen, men så røk innfestningen på kuttmaskinen og mannen ble truffet av en sjakkel i armen, slik at han pådro seg bruddskade, sier Fjerdingøy.

Går gjennom
Store Norske har varslet både Sysselmannen og Arbeidstilsynet om hendelsen.

– Vi vil gå gjennom hendelsen for å se på mulig forbedrende tiltak som kan gjøre arbeidsoperasjonen sikkert, sier Fjerdingøy.

Hentet med helikopter
Sysselmannen fikk melding om ulykken klokken 15 mandag, ifølge sysselmannsførstebetjent Arve Johnsen.

Sysselmannen sendte helikopter for å hente mannen til Longyearbyen sykehus. Tirsdag sendes mannen med ordinært rutefly til Tromsø, opplyser avdelingsleder Aksel Bilicz ved Longyearbyen sykehus.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!