Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bra og ikke så bra

I fjor så polakken Bartosz Zielinski seg lei av alt skrotet i byen, og gjorde noe med det. Undersøkelsen viser at mange synes det kunne sett finere ut i omgivelsene. FOTO: Christopher Engås

Bra og ikke så bra

Folk har vært aktive med kommentarene i innbyggerundersøkelsen.

Tekst:

Publisert:

Noen er fornøyd, andre er det ikke. I innbyggerundersøkelsen har Longyearbyen lokalstyre (LL) bedt om folks kommentarer til hva de mener LL har fått til, og hva LL ikke har fått til de siste to årene.

Sentralmakten lytter

På spørsmål om hva LL har lyktes med de siste to årene, har man fått inn 69 kommentarer. Naturlig nok preges svarene av ros.

«Virker som sentralmakten lytter til LL i større grad enn før», skriver en innbygger. Mange andre er opptatt av miljøinnsatsen:

«Startet opprydding av skuter- og bilvrak» og «LL har lykkes med å få startet renseanlegg på kraftstasjonen».

Andre igjen er opptatt av de organisatoriske framskrittene:

«LL har utviklet en strategisk næringsplan, og en havneplan (i samarbeid med Svalbard Næringsforening). Dette er et godt utgangspunkt for å styre og få i stand vekst. LL har også vært flinke til å øve press på sentrale myndigheter».

– Det ser ikke ut

96 har bemerkninger på hva LL ikke har lykkes med de siste to årene. Her er noen utdrag.

«Fremdeles ser det ikke ut her. Fra flyplassen eller fra havna og fram til Unis og, med unntak av Store Norskes og Sysselmannens områder, ser det ut som ei søppeldynge».

«LL eser ut i antallet ansatte uten at det gir noen opplevd forbedring for brukerne. LL ser i noen saker ut til å tro at innbyggerne er til for deres skyld, og ikke omvendt».

«Estetikk bør inn som et element ved vurdering av byggesaker. Viser for eksempel til verdens største postkasse. Generelt bør det vurderes om det er riktig å utvikle byen i en elv».

«Boligpolitikken. Det trengs en sosial boligpolitikk i byen. Forskjellene nå er helt ekstreme».

«Veier og håndtering av cruiseturister. Kullbiler og spaserende gamlinger er ingen gunstig kombinasjon».

– Ta ansvar

Et hundretall svar på forslag til forbedringer er også kommet inn.

«Ta ansvar. Det er dessverre private firma som styrer hvordan byen skal se ut. Savner langsiktighet i politikk og administrasjon».

«Slutt med fortetting av Longyearbyen!»

«Kompetanseheving blant ansatte, kanskje særlig innen plan- og bygningsloven med tilhørende forskrifter».

«Det bør være mulig å gjøre en del ting mindre byråkratiske. Vi vil at Svalbard skal være litt annerledes enn fastlandet».

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!