Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bøtelagt for løse hunder

Løse hunder er livsfarlige for reinsdyr. Stadig må rein bøte med livet, her sist fra Vestpynten i mars. FOTO: Rune Fred Jensen/Sysselmannen

Bøtelagt for løse hunder

To hundeeiere må ut med flere tusen kroner for å ha sluppet løs hundene sine.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2012 kl 12:15

Eieren av en polarhund slapp hunden løs i Longyeardalen i februar. Det endte med at hunden stakk av og beit et reinsdyr til blods. Det er båndtvang for polarhunder hele året, og eieren ble ilagt et forelegg på 5.000 kroner.

Nok en løs hund

Det andre forholdet skjedde også i februar, da eieren av en jakthund slapp hunden løs under en skitur i Janssondalen. Den forsvant og ble senere sett mens den jaget reinsdyr, opplyser Sysselmannen på sine nettsider. Dette bryter med svalbardmiljøloven som sier at ferdsel ikke må forstyrre dyrelivet. Det er også ekstraordinær båndtvang for alle hunder som følge av rabiesutbruddet i fjor høst.

Begge hundeeierne har vedtatt foreleggene.

To nye saker

I midten av mars ble ytterligere to reinsdyr drept eller dødelig såret av løse hunder. Sysselmannen vurderer fremdeles om de aktuelle hundeeierne skal bøtelegges for disse hendelsene.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!