Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bøtelagt for hyttebrann

Uforsiktig omgang med varme var årsak til at en av fire hytter i Brucebyen brant ned forrige tirsdag. FOTO: Svein Olav Grini/Sysselmannen

Bøtelagt for hyttebrann

Sysselmannen har ilagt en deltaker på årets British School-ekspedisjon en bot på 10.000 kroner for å ha forårsaket brannen i Brucebyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2010 kl 08:00

Årsaken til brannen, var at en gruppe fra den årlige ekspedisjonen til British School hadde plassert varm aske fra ovnen i en kasse i vindfanget før de forlot stedet.

Gruppen med skoleelever og ledere forlot Brucebyen ved ni-tiden tirsdag morgen. To timer senere sto hytta i full fyr.

– Vedkommende som tømte asken forteller at han var i god tro på at det var der asken skulle legges, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Overbetjent Erik Nygaard hos Sysselmannen forteller at personen er ilagt en bot på 10.000 kroner.

Påtar seg erstatningsansvar

– British School har påtatt seg erstatningsansvar, men detaljene er ennå ikke klare. De beklager brannen og er lei seg, men det som har skjedd har skjedd, sier Nygaard.

Det var forrige tirsdag at en av de fire fredete bygningene som utgjør Brucebyen brant ned til grunnen.

Sysselmannen ble varslet av folk som befant seg i området, men kunne ingenting gjøre for å redde den 90 år gamle bygningen.

Flere andre bygninger på stedet kunne gått tapt, om ikke folk fra Sysselmannen og brannvesenet i Longyearbyen hadde kommet til stedet og fått kjølt ned nabohyttene med vann.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!