Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bommet på Nordpolen

Jean-Louis Etienne forsøkte å fly over Nordpolen i ballongen «Generali Arctic Observer». FOTO: Gerard Bodineau

Bommet på Nordpolen

Mandag morgen lettet Jean-Louis Etienne fra Adventdalen for å fly over Nordpolen med heliumballong. Det klarte han bare nesten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.04.2010 kl 08:00

Franskmannens plan var å fly ballongen «Generali Arctic Observer» over Nordpolen. Ifølge Etiennes hjemmeside passerte ballongen 88 grader nord i firetiden onsdag ettermiddag. Men vinden var ikke på eventyrerens side, og ballongen fløy øst for Nordpolen, med retning for Russland.

Sibir

Den franske ballongpiloten Philippe Hamain har hjulpet Etienne med forberedelsene til ballongreisen. På onsdag fortalte han Svalbardposten at hovedmålet med ekspedisjonen var å fly over Nordpolen.

– Selv om planen er å ende ballongferden i Alaska, kan Etienne også lande i Canada eller på Grønland, sa Hamain da.

Slik gikk det ikke. I følge en pressemelding arrangørene av ekspedisjonen sendte ut torsdag kveld, vil Etienne lande i nærheten av byen Tiksi i Sibir en gang i dag.

Zidane

Med seg i ballongen hadde Jean-Louis Etienne utstyr for å ta målinger av CO2 og Jordens magnetfelt. Den franske fotballspilleren Zinedine Zidane var i Longyearbyen for å få med seg at Etienne gikk til værs i «Generali Arctic Observer».

– Jean-Louis Etienne har vært på Nordpolen før. Det er viktig at folk som ham, som ser endringene i polområdet, kan fortelle folk hva som skjer, sa Zidane på tirsdag. 


Last ned vedlegg

zidane.jpg

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!