Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bommet på Nordpolen

Jean-Louis Etienne forsøkte å fly over Nordpolen i ballongen «Generali Arctic Observer». FOTO: Gerard Bodineau

Bommet på Nordpolen

Mandag morgen lettet Jean-Louis Etienne fra Adventdalen for å fly over Nordpolen med heliumballong. Det klarte han bare nesten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.04.2010 kl 08:00

Franskmannens plan var å fly ballongen «Generali Arctic Observer» over Nordpolen. Ifølge Etiennes hjemmeside passerte ballongen 88 grader nord i firetiden onsdag ettermiddag. Men vinden var ikke på eventyrerens side, og ballongen fløy øst for Nordpolen, med retning for Russland.

Sibir

Den franske ballongpiloten Philippe Hamain har hjulpet Etienne med forberedelsene til ballongreisen. På onsdag fortalte han Svalbardposten at hovedmålet med ekspedisjonen var å fly over Nordpolen.

– Selv om planen er å ende ballongferden i Alaska, kan Etienne også lande i Canada eller på Grønland, sa Hamain da.

Slik gikk det ikke. I følge en pressemelding arrangørene av ekspedisjonen sendte ut torsdag kveld, vil Etienne lande i nærheten av byen Tiksi i Sibir en gang i dag.

Zidane

Med seg i ballongen hadde Jean-Louis Etienne utstyr for å ta målinger av CO2 og Jordens magnetfelt. Den franske fotballspilleren Zinedine Zidane var i Longyearbyen for å få med seg at Etienne gikk til værs i «Generali Arctic Observer».

– Jean-Louis Etienne har vært på Nordpolen før. Det er viktig at folk som ham, som ser endringene i polområdet, kan fortelle folk hva som skjer, sa Zidane på tirsdag. 


Last ned vedlegg

zidane.jpg

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!