Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bommet med over 50 prosent

– Vi opplever igjen at byggekostnadene på Svalbard overstiger det vi har klart å forutsi.

Tekst:

Publisert:

Forskjellen på budsjettet og det laveste anbudet til et nytt fyrhus med lager i Longyearbyen er på hele 54 prosent. Det viser tall fra Longyearbyen lokalstyre, som planlegger å bygge et nytt fyrhus i området ved verkstedet til LNS og Mary-Anns Polarrigg.

Av til sammen fem entreprenører som ble invitert til å komme med tilbud, var det to som svarte. Tilbudet fra LNS var på 8,48 millioner kroner, mens Sandmo og Svenkerud hadde laveste tilbud på 7,7 millioner. Politikerne hadde i forkant vedtatt en ramme på fem millioner kroner.

– Vi opplever igjen at byggekostnadene på Svalbard overstiger det vi har klart å forutsi, skriver administrasjonssjef Lars Ole Saugnes til Teknisk utvalg, som hadde møte tirsdag denne uka.

Han foreslår derfor at byggingen av lager kuttes ut, slik at byggingen av fyrhuset kan skje innenfor de avsatte fem millioner kronene. Alternativet er å bevilge mer penger til prosjektet, skriver han.

Fyrhuset drives av diesel og skal sørge for fjernvarme dersom energiverket faller ut.
Saken skal sluttbehandles i lokalstyret 2. juni.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!