Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bommet med over 50 prosent

– Vi opplever igjen at byggekostnadene på Svalbard overstiger det vi har klart å forutsi.

Forskjellen på budsjettet og det laveste anbudet til et nytt fyrhus med lager i Longyearbyen er på hele 54 prosent. Det viser tall fra Longyearbyen lokalstyre, som planlegger å bygge et nytt fyrhus i området ved verkstedet til LNS og Mary-Anns Polarrigg.

Av til sammen fem entreprenører som ble invitert til å komme med tilbud, var det to som svarte. Tilbudet fra LNS var på 8,48 millioner kroner, mens Sandmo og Svenkerud hadde laveste tilbud på 7,7 millioner. Politikerne hadde i forkant vedtatt en ramme på fem millioner kroner.

– Vi opplever igjen at byggekostnadene på Svalbard overstiger det vi har klart å forutsi, skriver administrasjonssjef Lars Ole Saugnes til Teknisk utvalg, som hadde møte tirsdag denne uka.

Han foreslår derfor at byggingen av lager kuttes ut, slik at byggingen av fyrhuset kan skje innenfor de avsatte fem millioner kronene. Alternativet er å bevilge mer penger til prosjektet, skriver han.

Fyrhuset drives av diesel og skal sørge for fjernvarme dersom energiverket faller ut.
Saken skal sluttbehandles i lokalstyret 2. juni.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!