Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Boliger kolliderer med skuterløype

BYGGES UT: På nedsiden av Haugen skal det komme ti nye boliger. De kan komme til å kollidere med en av skuterløypene som brukes mye i dag. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Boliger kolliderer med skuterløype

De ti nye boligene som er planlagt på Haugen vil bli et problem for en av skuterløypene som går forbi området.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er Barlindhaug AS / Sandmo & Svenkerud som har planer om å bygge rekkehus med familieleiligheter på nedre deler av Haugen-området. I den ene bygningen skal det etableres fire 4-romsleiligheter, i den andre seks 3-romsleiligheter.

Prioriterer skuterløypa
Mandag gikk Miljø- og næringsutvalget inn for å legge forslaget til delplan for Haugen ut til offentlig ettersyn.
Utvalget påpekte imidlertid at utbyggingen vil kollidere med en av de mest brukte skuterløypene som går forbi området som skal bygges ut. Selv om det er opparbeidet to offisielle skuterløyper forbi Haugen, er det mange som kjører den uoffisielle som går opp forbi Funken fordi føret her holder lenger enn nede i Elvedalen.
– Vi må ta hensyn til sesongen. På nedsiden av dalen går føret først, sier Anita Johansen (Ap).
– Hvis det bygges i veikanten, har man stengt den skuterløypa, mener Atle Brekken (TF).
– Det kan også bli en konflikt mellom lekeplassen som planlegges og skuterløypa, sier Heinrich Eggenfellner (H).

Må være forutsigbar
Utvalget kom imidlertid fram til at det er for sent å si nei til utbygger nå.
– Vi er opptatt av at det skal være en forutsigbarhet i forhold til utbygger. Vi har allerede godkjent programmet for planarbeidet, sier plan- og utviklingssjef, Vigdis Hole.
John-Remi Bjerkeng (Ap) påpeker at alle skutertraseene i byen burde vært revidert. Dette arbeidet skal imidlertid gjøres i forbindelse med den nye areal-planen, som man begynner å arbeide med i høst.

Alternativet til å legge delplanen for Haugen ut for offentlig ettersyn, er å vente med utbygging til den nye arealplanen foreligger, noe utvalget også mener er en for drastisk løsning, fordi det vil ta lang tid.

Kulturminner
Løsningen MNU derfor kom fram til, var å påpeke for utbygger at de ser med stor bekymring på at den uoffisielle skuterløypa skal bli skadelidende ved at den blir blokkert av utbyggingen. Dette skal utbygger ifølge MNU ta med i vurderingen.

Planområdet kommer også i berøring med sikringssonen knyttet til taubanetraseen fra Gruve 2B. I forbindelse med rulleringen av arealplanen i byen arbeider Sysselmannen med endringer i sikringssonene rundt kulturminner i Longyearbyen. Ifølge delplanen er Sysselmannen innstilt på å gjøre endringer i sikringssonen rundt taubanetraseen til Gruve 2B slik at planområdet i delplanen for Haugen ikke blir berørt.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!