Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bluesfestivalen i gang

 

Bluesfestivalen i gang

Årets mørketids-bluesfestival åpnet torsdag med fire band i sving, to på Barentz Pub på Polarhotellet og to på Kroa.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2011 kl 22:48

Stemninga på Kroa var på topp fra første tone fra den kanadiske bluesartisten JW-Jones. På Barentz Pub var det Micke & Lefty som pisket opp stemninga, et akustisk blues- og rootsband fra Finland.

Journalist Merete Eide fra bluesmagasinet BluesNews i Oslo kjenner bluesmiljøet svært godt, og har fulgt Dark Season Blues over flere år. Ifølge henne har bluesfestivalen i Longyearbyen et godt rykte på seg, og at svært mange bluesartister ønsker å spille på Svalbard.

– Festivalen er svært velorganisert, og artistene blir godt tatt vare på. Det gjør at det er enklere å få gode artister hit, sier hun.

Blues hele dagen

På formiddagen i dag spiller Iver Olav og Adam Douglas for barnehagebarn, mens Bright Side Five har skolekonsert. Bandet er fra indre Østfold og har sin debut i Longyearbyen. Yngste musiker er 15 år.

I kveld er det intim bluesmiddag på Spitsbergen Hotel, Funken, med Mike Zito & Tina Lie. Blues fyller også Kroa, Svalbar og Barentz Pub i kveld.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!