Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bluesfesten er i gang

Super Chikan skapte god stemning på Kroa torsdag kveld. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Bluesfesten er i gang

Multikunstneren James «Super Chikan» Johnson åpnet ballet på Kroa da årets bluesfestival gikk av stabelen torsdag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Årets Dark Season Blues ble sparket i gang over hele Longyearbyen samtidig, med konserter på Kroa, Svalbar og Barentz Pub. På Kroa var det Super Chikan, Rita Engedalen og hennes band Backbone, og Billy Gibson som stod for musikken. På Svalbar spilte Bedrock Bluesband og Little Jenny & The Blue Beans, og på Barentz Pub kunne folk høre Monika Nordli med band og Blackbirds.

Les også: Bluesprogrammet er klart

Tett program
Bluesfestivalen fortsetter helt til søndag, og det blir flere muligheter til å høre alle artistene. Super Chikan og Rita Engedalen holder intimkonsert på Spitsbergen Hotel, Funken, fredag kveld, der en treretters middag inngår i billetten. Også de lokale musikerne i Blaamyra Bluegrass og Howlin' Huskies skal i aksjon fredag kveld, på henholdsvis Barentz Pub og Svalbar. Lørdag er den store finalen på Huset, der de fleste artistene på festivalen skal opptre. Søndag rundes festivalen av med konsert i kirken og jam session på Barentz Pub litt senere på kvelden.

Se hele programmet her!

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!