Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bluesen leverte – atter en gang

Mange mener at Laurence Jones (t.v.) var festivalens musikalske høydepunkt. FOTO: Christopher Engås

Bluesen leverte – atter en gang

Hele helga sydet av Dark Season Blues. Forberedelsene til neste års jubileum er allerede i gang.

Tekst:

Publisert:

Fra torsdag til og med søndag var det omtrent umulig å gå forbi et utested i byen uten å få høre bluestoner fra et eller annet band som framførte sin musikk. Den 14. Dark Season Blues-festivalen går inn i rekken av suksesser for Longyearbyen Bluesklubb, og de om lag 80 frivillige som har bidratt med sin tid til å få festivalen gjennomført.

– Bare positivt

Leder Espen Helgesen bar preg av å være noe sliten mot slutten av festivalen. Men energien kom fort igjen da det hele var over natt til mandag.

– Jeg har fått bare positive tilbakemeldinger fra publikum, artister, næringsliv og andre som på en eller annen måte har vært involvert. Man kan trygt si at årets festival ble en ny suksess.

Det som skiller årets festival fra tidligere er at det ser ut til å ha vært langt flere tilreisende publikummere enn før – anslagsvis rundt 500. Det har også vært god flyt, med gode besøkstall også på torsdag som var åpningsdagen.

Høyt nivå

Musikalsk sett mener Helgesen at britiske Laurence Jones kanskje var det største positive tilskuddet til festivalen. Men jevnt over var det høyt nivå på artistene, og ingen klaget på underholdningen på noe tidspunkt under festivalen.

– Tidligere har enkelte reagert på lyden, men vi har kjøpt inn et nytt lydsystem som tydeligvis gjorde at denne kritikken stilnet. Alt i alt, fra barnehagekonsert til storkvelden på Huset, har dette vært en suksess, sier han.

I gang med 2017

Neste år er det jubileum, og det har bluesklubben hatt i bakhodet lenge. Allerede har man jobbet ei god stund med artister for neste år.

– Vi ser framover og satser på å få til noe spesielt til den 15. festivalen. Vi har ikke mer å gå på når det gjelder arrangementssteder, men vi satser likevel på å få til noe ekstra i 2017, sier Helgesen.

– Hvor finner dere inspirasjonen til å starte på ny giv allerede så fort?

– Personlig blir jeg inspirert av alle positive tilbakemeldinger etter en festival som denne. Artister, publikum, frivillige og ikke minst næringslivet er med på dette og gir beskjed om at det er veldig bra. Hele byen er bluesen denne helga, og det gir oss energi, sier Espen Helgesen.

Nøkkelord

Se bildet større

Espen Helgesen og Longyearbyen bluesklubb er fornøyd, og i gang med neste års festival allerede. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Lokale Advent Bay Poolboys spilte i Gruve 3 lørdag. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Tina Lie underholdt på Huset. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Billy T Band var først ut i jammen på Polarhotellet søndag. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Mighty Magnolias på Huset. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Håkon Høye og Alexander Pettersen spilte for entusiastiske små i Kullungen barnehage. FOTO: Hilde Aske

Se bildet større

«Bitch Slap» besto av lokale ungdommer som gjennom en intens workshop med Tito Lausteen Quartet lærte seg blues på bare tre dager. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Robert «Freightrain» Palmer i kjent stil på bassen. Amerikaneren imponerte både på Huset og i Svalbard kirke. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Det blir informasjonsmøte for alle på kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!