Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ble satt pris på

Prisen: Leif Magne Helgesen med beviset på hedersprisen. I nedkanten på rammen står det «Årets svalbardianer 2015». FOTO: Eirik Palm

Ble satt pris på

Årets svalbardianer 2015 har mottatt beviset på hedersprisen.

Tekst:

Publisert:

Et flertall av leserne hadde ment at sokneprest Leif Magne Helgesen fortjener prisen, da avstemningen ble avsluttet i januar. Nå har Helgesen fått beviset i form av et bilde gitt av Svalbardposten på vegne av våre lesere. Verket har tittelen “Silence” og midt i bildet, mellom kontrastene svever en fjær. Det kan tolkes, men er først og fremst et bevis på at folk på Svalbard setter pris på innsatsen.

– Det er jo en ære bare å bli kalt svalbardianer, sier Helgesen som forteller at det varmer å få prisen.

– Det var veldig hyggelig å få beskjeden. Når folk treffer meg og sier at det er fortjent, så varmer det, sier han.

Svalbard kirke spiller en sentral rolle på Svalbard og i Longyearbyen, men i tillegg har soknepresten engasjert seg i etiske spørsmål, som ansvaret for klimaendringene og de som rammes. Han har også engasjert seg på Vestbredden, hvor han har vært obsevatør på vegne av det internasjonale kirkesamfunnet. Det har også avstedkommet flere bøker.

– Det ligger et stort potensial i verdens nordligste kirke. Vi som bor her har jo på en måte kameraene på oss. Og kirken kan være en etisk røst.

Han spilte også en helt sentral rolle etter det fatale snøskredet 19. desember i fjor, der to mennesker mistet livet og elleve hjem ble rammet. Han sier selv at ulykken viste to sider av Svalbard: Den verste og den beste, ved at folk stilte opp for hverandre.

– Nede har du flere å lene deg mot når det blåser. Det blir litt mer ensomt her, sier soknepresten, som ikke har skrevet sin site bok.

– Jeg tenker på hva jeg skal skrive. Kanskje en tenkning rundt noe av det som skjedde i fjor, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!