Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ble presset til å gå

 

Ble presset til å gå

Bjørn Martinsen ble tvunget til å gå etter to dager som HMS-direktør i Store Norske. Ledelsen legger lokk på saken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Som et ledd i omorganiseringen av Store Norske lyste selskapet i begynnelsen av juli ut stillingen som HMS-direktør. Administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad, oppfordret daværende leder i Longyearbyen Arbeiderforening, Bjørn Martinsen, til å søke, noe han gjorde. Onsdag i forrige uke ble han ansatt. Martinsen informerte imidlertid ikke resten av styret i arbeiderforeningen om prosessen før det var avgjort at han hadde fått jobben. Svalbardposten har fått kjennskap til at også dette skal ha vært på oppfordring fra Arnestad.
Avgjørelsen skapte etter det Svalbardposten erfarer så stor misnøye og uro i Store Norske at Martinsen fredag i forrige uke ble tvunget til å si fra seg jobben.
Dette er noe Arnestad ikke vil kommentere.

Mistillit
De Svalbardposten har snakket med forteller at det torsdag i forrige uke ble holdt et møte i gruveklubben i arbeiderforeningen, der det kom fram at gruvearbeiderne ønsket å gå ut med mistillit mot Martinsen. Møtet resulterte i at Martinsen trakk seg fra stillingen som HMS-direktør dagen etter. Han skal også ha trukket seg fra samtlige verv og har gått tilbake til sin opprinnelige stilling som gruveelektriker i Svea. Ledelsen i Store Norske skal også ha kommet med direkte trusler mot de ansatte om at mobbing av Martinsen vil kunne resultere i at vedkommende som står bak blir sagt opp.

Personalsak
Arnestad vil ikke kommentere hvorfor han oppfordret en hovedtillitsvalgt til å søke en direktørstilling. Han viser til at dette er en personalsak og at selskapet ønsker å ordne opp internt.
Også resten av ledelsen i Store Norske legger lokk på det som har skjedd.
– Vi behandler dette som en personalsak, og det er bare leit for den det gjelder. Denne saken er så sammensatt, og uansett hva vi sier blir det personlig, derfor får dere ingen kommentar fra oss, sier personaldirektør Terje Carlsen.
– Men dette handler ikke bare om en enkeltperson, men om et viktig prinsipp, fordi det dreier seg om en hovedtillitsvalgt?
– Dere får ingen kommentar fra oss, det er den eneste kommentaren vi har, svarer Carlsen.
Heller ikke Bjørn Martinsen selv eller Odd Egil Hofstad, som for tiden fungerer som fagforeningsleder, vil uttale seg i saken.
– Jeg synes ikke dette er noe å publisere i pressen, sier Hofstad.

Ikke gitt munnkurv
Arnestad avviser at han har gitt arbeiderforeningen munnkurv.
– Jeg har ikke gitt noen slike føringer, det har jeg ingen mulighet til å gjøre, sier Arnestad.
Einar Fjerdingøy, som tidligere har vært HMS-ansvarlig i Svea Nord, søkte også på stillingen som HMS-direktør. Han fungerer nå som assisterende gruvesjef. Bjørn Arnestad skal etter det Svalbardposten erfarer fungere som HMS-sjef inntil en ny person er på plass i stillingen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!