Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ble nektet å seile til Grønland

«Polar Star» ligger fortsatt ankret opp i Adventfjorden. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Ble nektet å seile til Grønland

Problemer med motorene gjorde at «Polar Star» måtte kansellere en planlagt tur til Grønland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2009 kl 13:42

«Polar Star» hadde torsdag seilt sin siste tur for Spitsbergen Travel på Svalbard. Cruiseskipet skulle videre med nye passasjerer til Nordøst-Grønland fredag ettermiddag. I stedet ble det stoppet fordi det var noe feil med motorene. 

– Jeg kan bekrefte at båten er holdt tilbake av Det Norske Veritas. Vi har vært om bord og holdt båten tilbake på grunn av utbedringer som må gjøres knyttet til maskineriet, sier informasjonssjef i DNV Maritime, Per Wiggo Richardsen.

Han kan ikke si noe mer konkret om hva som er problemet. 

En motor

«Polar Star» har tidligere i sommer gått på bare én motor når den har seilt på Svalbard. Dette har ifølge administrerende direktør i Spitsbergen Travel, Trygve Steen, ikke vært på grunn av noe alvorlig.

– Det har vært noen problemer med en kjølevannspumpe, og derfor har man ønsket å bruke den ene motoren så lite som mulig. Som regel klarer båten å holde samme fart med én motor, og det har man gjort så sant det har vært mulig, sier Steen.

Han vil ikke spekulere i om det er en sammenheng mellom problemene som har vært tidligere og at «Polar Star» nå har fått seilingsforbud. 

Heller ikke Richardsen vil kommentere om det er de samme motorproblemene som er årsaken til at skipet ikke får seile til Grønland. 

Måtte reise hjem

Steen forteller at båten nå venter på maskindeler og at den må bli liggende i Longyearbyen til motorene er reparert. De drøyt 90 personene som hadde kjøpt turen til Grønland, måtte i helgen reise hjem igjen etter å ha kommet til Longyearbyen.

– Får dette noen konsekvenser for Spitsbergen Travel?

– Nei, dette går ikke utover oss, og det er jeg selvfølgelig glad for. Men jeg håper det ordner seg, svarer Steen. 

Spitsbergen Travel chartrer «Polar Star» for en periode om sommeren, og resten av året går skipet på Grønland og i Antarktis. Da i regi av turoperatøren Polar Star Expeditions.  

– Vi har bistått dem med å booke om flybilletter, så folk kommer seg hjem, sier Steen.  

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!