Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ble ikke valgt til «Årets Museum»

Svalbard Museum ble nominert til Årets Museum men kom ikke helt til topps. FOTO: Birger Amundsen

Ble ikke valgt til «Årets Museum»

Svalbard Museum var nominert men ble ikke valgt til «Årets Museum 2006» under Det nasjonale museumsmøtet forrige uke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Museumsbestyrer Gerd Johanne Valen sier at hun likevel er fornøyd, selv om hennes museum ikke gikk helt til topps. Svalbard Museum var blant tre museum som var nominert, etter at rundt 20 museum var blitt vurdert.
Vinneren ble Internasjonalt Kultursenter og Museum (IKM) i Oslo.
– IKM er et strålende eksempel på at et museum kan være en møteplass mellom kulturer, et sted for dialog og refleksjon, sier stortingsrepresentant Ågot Valle, (SV), som har ledet Norges museumsforbunds jury for «Årets Museum 2006».
I juryens begrunnelse heter det at IKM gjennom mer enn 15 års systematisk arbeid har bygget på respekt og forståelse når innvandringens historie i Norge skal beskrives.

Underskudd
Valen understreker at det er viktig å forstå at «Årets Museum» ikke er en pris for et museums utstilling, men for virksomheten.
– Jeg er stolt over at vi kom så langt som vi gjorde. Den egentlige prisen kan komme når statsbudsjettet legges fram i oktober. Vi trenger å komme i den nasjonale museumsfamilien og få tilskudd direkte over statsbudsjettet, sier Gerd Johanne Valen.
Museet vil gå med 690.000 kroner i underskudd i år.
– Underskuddet er såpass stort fordi jeg hadde to ansatte fram til i sommer for å få museet ferdig. Nå ansetter jeg ikke flere folk før vi har midler. På grunn av de gode besøkstallene kan det hende at underskuddet blir noe mindre enn beregnet, tilføyer hun.

Nasjonalt nettverk
Museet har søkt om to millioner kroner, men Valen sier at hun håper på én million. Det betyr i så fall at hun kan ansette en person til for 2007. Det igjen betyr flere prosjekter og flere utstillinger.
– Vi har arbeidet hardt for å komme inn i det nasjonale museumsnettverket. Hovedargumentet for at vi skal komme inn på statsbudsjettet er at vi ikke er et lokalmuseum. Det forventes mer av oss nå som vi er knyttet til Forskningsparken, sier Valen.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!