Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ble ikke valgt til «Årets Museum»

Svalbard Museum ble nominert til Årets Museum men kom ikke helt til topps. FOTO: Birger Amundsen

Ble ikke valgt til «Årets Museum»

Svalbard Museum var nominert men ble ikke valgt til «Årets Museum 2006» under Det nasjonale museumsmøtet forrige uke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Museumsbestyrer Gerd Johanne Valen sier at hun likevel er fornøyd, selv om hennes museum ikke gikk helt til topps. Svalbard Museum var blant tre museum som var nominert, etter at rundt 20 museum var blitt vurdert.
Vinneren ble Internasjonalt Kultursenter og Museum (IKM) i Oslo.
– IKM er et strålende eksempel på at et museum kan være en møteplass mellom kulturer, et sted for dialog og refleksjon, sier stortingsrepresentant Ågot Valle, (SV), som har ledet Norges museumsforbunds jury for «Årets Museum 2006».
I juryens begrunnelse heter det at IKM gjennom mer enn 15 års systematisk arbeid har bygget på respekt og forståelse når innvandringens historie i Norge skal beskrives.

Underskudd
Valen understreker at det er viktig å forstå at «Årets Museum» ikke er en pris for et museums utstilling, men for virksomheten.
– Jeg er stolt over at vi kom så langt som vi gjorde. Den egentlige prisen kan komme når statsbudsjettet legges fram i oktober. Vi trenger å komme i den nasjonale museumsfamilien og få tilskudd direkte over statsbudsjettet, sier Gerd Johanne Valen.
Museet vil gå med 690.000 kroner i underskudd i år.
– Underskuddet er såpass stort fordi jeg hadde to ansatte fram til i sommer for å få museet ferdig. Nå ansetter jeg ikke flere folk før vi har midler. På grunn av de gode besøkstallene kan det hende at underskuddet blir noe mindre enn beregnet, tilføyer hun.

Nasjonalt nettverk
Museet har søkt om to millioner kroner, men Valen sier at hun håper på én million. Det betyr i så fall at hun kan ansette en person til for 2007. Det igjen betyr flere prosjekter og flere utstillinger.
– Vi har arbeidet hardt for å komme inn i det nasjonale museumsnettverket. Hovedargumentet for at vi skal komme inn på statsbudsjettet er at vi ikke er et lokalmuseum. Det forventes mer av oss nå som vi er knyttet til Forskningsparken, sier Valen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!