Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ble ikke valgt til «Årets Museum»

Svalbard Museum ble nominert til Årets Museum men kom ikke helt til topps. FOTO: Birger Amundsen

Ble ikke valgt til «Årets Museum»

Svalbard Museum var nominert men ble ikke valgt til «Årets Museum 2006» under Det nasjonale museumsmøtet forrige uke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Museumsbestyrer Gerd Johanne Valen sier at hun likevel er fornøyd, selv om hennes museum ikke gikk helt til topps. Svalbard Museum var blant tre museum som var nominert, etter at rundt 20 museum var blitt vurdert.
Vinneren ble Internasjonalt Kultursenter og Museum (IKM) i Oslo.
– IKM er et strålende eksempel på at et museum kan være en møteplass mellom kulturer, et sted for dialog og refleksjon, sier stortingsrepresentant Ågot Valle, (SV), som har ledet Norges museumsforbunds jury for «Årets Museum 2006».
I juryens begrunnelse heter det at IKM gjennom mer enn 15 års systematisk arbeid har bygget på respekt og forståelse når innvandringens historie i Norge skal beskrives.

Underskudd
Valen understreker at det er viktig å forstå at «Årets Museum» ikke er en pris for et museums utstilling, men for virksomheten.
– Jeg er stolt over at vi kom så langt som vi gjorde. Den egentlige prisen kan komme når statsbudsjettet legges fram i oktober. Vi trenger å komme i den nasjonale museumsfamilien og få tilskudd direkte over statsbudsjettet, sier Gerd Johanne Valen.
Museet vil gå med 690.000 kroner i underskudd i år.
– Underskuddet er såpass stort fordi jeg hadde to ansatte fram til i sommer for å få museet ferdig. Nå ansetter jeg ikke flere folk før vi har midler. På grunn av de gode besøkstallene kan det hende at underskuddet blir noe mindre enn beregnet, tilføyer hun.

Nasjonalt nettverk
Museet har søkt om to millioner kroner, men Valen sier at hun håper på én million. Det betyr i så fall at hun kan ansette en person til for 2007. Det igjen betyr flere prosjekter og flere utstillinger.
– Vi har arbeidet hardt for å komme inn i det nasjonale museumsnettverket. Hovedargumentet for at vi skal komme inn på statsbudsjettet er at vi ikke er et lokalmuseum. Det forventes mer av oss nå som vi er knyttet til Forskningsparken, sier Valen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!