Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ble hørt av politikerne

Stående f.v.: Peder Ringheim, Emma Grønseth, Chewapon Philuek, Siri Kolbeinsen, Liv-Anna Ringheim, Mikaela da Silva, Martin Higraff. Sittende f.v.: Teodor Knutsen (nestleder), Malin Alexandersen (leder) og Øyvind Fæste (sekretær). FOTO: Kristian Müller Andersen

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Tekst:

Publisert:

– Det viktigste for oss er å ha en møteplass, og en bedre skolevei, og vi føler at vi har blitt tatt med i prosessen og har blitt hørt, sier leder Malin Alexandersen og nestleder Teodor Knutsen i Longyearbyen Ungdomsråd.

De påpeker at ungdomsrådet skal være formidlere av det ungdommen mener, til politikerne. De skal være barn og unges stemme og bindeledd til Longyearbyen lokalstyre. De har jobbet mye med sentrumsplanen, og er spesielt fornøyde med at det ser ut til å bli fortau langs hele Hilmar Rekstens vei. Det skal også jobbes med å utviklet attraktive møteplasser i sentrum.

Ny flerbrukshall
Det nye ungdomsrådet ble satt i slutten av september, og Svalbardposten møter dem på Newtontoppen idet møte nummer tre går mot slutten. Selv med skråtak, er det ingenting å si på takhøyden for å ytre meninger, og rådet ser ut til å være en god blanding av ungdommer.

– Vi er en veldig engasjert og motivert gjeng. Og veldig kreative, sier sekretær Øyvind Fæste, som får støtte av leder Alexandersen.

Fremover ønsker ungdommene å jobbe for et nytt og bedre idrettstilbud.

– Førsteprioritet er nok å få bygget en ny flerbrukshall. Det ønsker vi fordi kapasiteten er sprengt i den nåværende hallen allerede. Alle bruker den, og den er over tjue år gammel og har et utdatert luftesystem, sier nestleder Knutsen.

– Det er viktig å få ren luft, skyter Fæste inn.

Helse og miljø
Et annet punkt på sakslista til ungdomsrådet er en bedre helseordning.

– Vi prioriterer også arbeidet med å få på plass et bedre helsesøster/psykolog-tilbud for ungdommen, sier Knutsen.

Selv om de er innforstått med at det er en lang og vanskelig prosess som må opp på høyere plan, har de også ambisjoner om en endring av energitilførselen i Longyearbyen.

– Vi unge skal leve i fremtiden, så vi vil «pushe» politikerne til å jobbe med en ny og mer bærekraftig energiløsning for byen. Vi tenker da på thoriumkraftverk, sier Knutsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!