Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Blå og rosa skaper debatt

Disse plakatene skapte reaksjoner fra så vel folk i Longyearbyen som hos Likestillingsombudet. FOTO: Christopher Engås

Blå og rosa skaper debatt

Plakatene om gutte- og jentekveld på Ungdomsklubben kritiseres av Likestillingsombudet, og engasjerer online.

Tekst:

Publisert:

– Dette var da veldig kjønnsstereotypt. Her er det blått og poker for guttene, og rosa med hjerter for jentene, sier nestleder i Likestillings- og diskrimineringsombudet, Elisabeth Lier Haugseth.

Hun mener at invitasjonen bygger opp under myten om at gutter og jenter er interessert i vidt forskjellige ting.

Svalbardposten skrev på nett mandag om plakatene som Longyearbyen lokalstyre hadde hengt opp i forbindelse med gutte- og jentekveld på Ungdomsklubben.

Invitasjonen til guttekveld var skrevet i blått og opplyste om at det ble arrangert pokerkveld, og at Sysselmannen kom på besøk. Jentenes invitasjon var skrevet i rosa, og de fikk besøk av helsesøster, i tillegg til at de skulle snakke om «drømmer og mål».

Debatt på Facebook

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen er enig i at oppslagene var lite forenlige med idealet om likestilling i 2014, og forstår Likestillingsombudets reaksjon.

Siden har debatten gått på Svalbardpostens facebooksider, hvor forskjellige meninger kommer frem. En del mener det ikke er noen sak i det hele tatt, mens andre mener det er viktig å belyse temaet.

Alltid sammen?

En av de som har kommentert er Kjetil Dahl Knutsen. Han lurer på om det er slik at man alltid skal gjøre ting sammen.

– Jeg tror dette kan være artig for begge kjønn, og om noen vil ha begge deler så kan man jo bare arrangere kveldene en gang til, og bytte tema, skriver han.

Frilansjournalist Anne Nyheim er uenig.

– Det er helt greit å invitere til to forskjellige temakvelder. Det som ikke er greit er å stappe barn og ungdom inn i båser betinget av kjønn, skriver hun.

Kulturhusleder Roger Zahl Ødegård skriver enkelt og greit: «BREAKING NEWS!!!» Han ønsket ikke å utdype innlegget til Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!