Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Blå himmel for symposiet

Det ble tatt gruppebilde av alle symposie-deltakerne i 2010 FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Blå himmel for symposiet

I fjor spolerte en askesky fra Island miljøsymposiet i Ny-Ålesund. I år ligger alt til rette for et arrangement uten en sky på himmelen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.05.2012 kl 14:47

Det var vulkanen Grimsvötn som begynte å spy ut aske i slutten av mai i fjor, og som førte til full stans i flytrafikken til Svalbard.

– Vi bruker mye av det samme programmet som vi skulle brukt i fjor. Tema er klima og teknologi. Næringsminister Trond Giske (Ap) skal åpne symposiet, i år som i fjor, sier styreleder Knut Ore i Kings Bay.

Tittelen på symposiet er «Towards a Green Economy: The Role of Technology». Det starter mandag og avsluttes onsdag.

Blant deltakerne er den indiske energiministeren Shri Sushilkumar Shinde, og Rajendra Kumar Pachauri, leder av det internasjonale klimapanelet IPCC. I tillegg er det påmeldt en rekke forskere og byråkrater, samt industriledere fra store internasjonale selskaper som Telecom Italy, Siemens, Statoil, Telenor og Hydro.

Energioverskudd

– Hydros toppsjef skal fortelle om energipositive hus, om hus som gir fra seg mer energi enn det bruker. Det gjelder større kontorbygninger og bruk av blant annet solenergi, sier Knut Ore.

Toppsjefen i Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen skal prate om offshore vindmølleparker, Siemens om solanlegg i Sahara og Opel om elbiler og hybridbiler.

– Sannsynligvis vil det også komme en representant fra bilfabrikken Teslar. Han skal blant annet informere om ny batteriteknologi, sier Ore.

Sjette runde

Det er sjette gang klimasymposiet arrangeres i Ny-Ålesund. Det er et eksklusivt arrangement, ikke minst fordi taket på antall deltakere er 44. Det er hva Ny-Ålesund har kapasitet til.

Ore sier at Ny-Ålesund selv ikke har særlig mye å vise fram av ny teknologi til sine gjester.

– Vi jobber med et energiøkonomiserings-prosjekt som vi håper at myndighetene ser positivt på. Kings Bay kan ikke ta opp store lån for å finansiere det, derfor trenger vi eksterne midler, sier styreleder Ore.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!