Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Blå himmel for symposiet

Det ble tatt gruppebilde av alle symposie-deltakerne i 2010 FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Blå himmel for symposiet

I fjor spolerte en askesky fra Island miljøsymposiet i Ny-Ålesund. I år ligger alt til rette for et arrangement uten en sky på himmelen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.05.2012 kl 14:47

Det var vulkanen Grimsvötn som begynte å spy ut aske i slutten av mai i fjor, og som førte til full stans i flytrafikken til Svalbard.

– Vi bruker mye av det samme programmet som vi skulle brukt i fjor. Tema er klima og teknologi. Næringsminister Trond Giske (Ap) skal åpne symposiet, i år som i fjor, sier styreleder Knut Ore i Kings Bay.

Tittelen på symposiet er «Towards a Green Economy: The Role of Technology». Det starter mandag og avsluttes onsdag.

Blant deltakerne er den indiske energiministeren Shri Sushilkumar Shinde, og Rajendra Kumar Pachauri, leder av det internasjonale klimapanelet IPCC. I tillegg er det påmeldt en rekke forskere og byråkrater, samt industriledere fra store internasjonale selskaper som Telecom Italy, Siemens, Statoil, Telenor og Hydro.

Energioverskudd

– Hydros toppsjef skal fortelle om energipositive hus, om hus som gir fra seg mer energi enn det bruker. Det gjelder større kontorbygninger og bruk av blant annet solenergi, sier Knut Ore.

Toppsjefen i Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen skal prate om offshore vindmølleparker, Siemens om solanlegg i Sahara og Opel om elbiler og hybridbiler.

– Sannsynligvis vil det også komme en representant fra bilfabrikken Teslar. Han skal blant annet informere om ny batteriteknologi, sier Ore.

Sjette runde

Det er sjette gang klimasymposiet arrangeres i Ny-Ålesund. Det er et eksklusivt arrangement, ikke minst fordi taket på antall deltakere er 44. Det er hva Ny-Ålesund har kapasitet til.

Ore sier at Ny-Ålesund selv ikke har særlig mye å vise fram av ny teknologi til sine gjester.

– Vi jobber med et energiøkonomiserings-prosjekt som vi håper at myndighetene ser positivt på. Kings Bay kan ikke ta opp store lån for å finansiere det, derfor trenger vi eksterne midler, sier styreleder Ore.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!