Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørnene er tilbake

Binna i Tempelfjorden i fjor, da den hadde tre unger. Nå er det en unge igjen, og mor og barn har oppholdt seg i bynære strøk de siste ukene. Sysselmannen ber folk være varsomme. FOTO: Marcel Schütz

Bjørnene er tilbake

To dager etter at «Tempelfjord-binna» og ungen forsvant fra Innerhytta, har den dukket opp i Hiorthhamn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2016 kl 11:59

- Vi ber folk om å holde seg unna området. Vi følger situasjonen tett og vurderer om det skal gjøres tiltak for å få bjørnene unna, skriver sysselmannsovebetjent Ole Jakob Malmo på Sysselmannens nettsider.

Foreløpig vil ikke politiavdelingen si noe mer om saken. Tirsdag ettermiddag har de møte om saken.

Binna og ungen dukket opp før helga i hyttefeltet i Foxdalen. Sysselmannen besluttet da å jage dem til andre siden av Adventdalen. I et drøyt døgn lå de i ro ved Innerhytta, før de forsvant. Nå har de dukket opp igjen litt vest for bebyggelsen på Hiorthhamn, i retning Revneset. Binna og ungen oppholdt seg her i en periode for noen uker siden også.

Bjørnene er etter hvert blitt godt kjent i Longyearbyen. I fjor hadde binna tre unger, men det er bare en som har overlevd og som fortsatt går sammen med henne.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!