Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørnen forsvunnet

Lørdag lå binna og ungen ved Innerhytta, innerst i Adventdalen. Nå er de forsvunnet, og Sysselmannen håper bjørnene har tatt veien inn mot Sassen. FOTO: Christopher Engås

Bjørnen forsvunnet

– Vi håper at bjørnene har gått inn i en sidedal i retning Sassen, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.08.2016 kl 10:21

Ei isbjørnbinne og ungen hennes ble fredag oppdaget i hyttefeltet i Foxdalen. Sysselmannen rykket ut med helikopter og skremte bjørnene til andre siden av dalen, og lørdag formiddag lå bjørnene ved Innerhytta. Lørdag kveld lå de på akkurat samme plass, men da Sysselmannen sjekket saken søndag, var det ingen bjørner å se.

– Vi klarte ikke å lokalisere bjørnene i området fra byen og inn til stedet de lå sist. Det er å håpe at de har gått inn i en sidedal i retning bort fra byen, mot Sassen, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Hun oppfordrer hyttefolk som ser bjørn om å bruke skremmemidler til å få dyrene vekk. Grytelokk, kauking og andre ting kan bidra til å få bjørnene vekk, og samtidig installere i dem at de ikke skal oppholde seg ved hytter.

Binna som oppholdt seg i dalen i helga er den såkalte «Tempelfjord-binna». I fjor hadde hun tre unger, mens bare en ser ut til å ha overlevd til nå. For noen uker siden var hun i hytteområdet på Revneset.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!