Bjørnen forsvunnet

– Vi håper at bjørnene har gått inn i en sidedal i retning Sassen, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Lørdag lå binna og ungen ved Innerhytta, innerst i Adventdalen. Nå er de forsvunnet, og Sysselmannen håper bjørnene har tatt veien inn mot Sassen.
Publisert

Ei isbjørnbinne og ungen hennes ble fredag oppdaget i hyttefeltet i Foxdalen. Sysselmannen rykket ut med helikopter og skremte bjørnene til andre siden av dalen, og lørdag formiddag lå bjørnene ved Innerhytta. Lørdag kveld lå de på akkurat samme plass, men da Sysselmannen sjekket saken søndag, var det ingen bjørner å se.

– Vi klarte ikke å lokalisere bjørnene i området fra byen og inn til stedet de lå sist. Det er å håpe at de har gått inn i en sidedal i retning bort fra byen, mot Sassen, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Hun oppfordrer hyttefolk som ser bjørn om å bruke skremmemidler til å få dyrene vekk. Grytelokk, kauking og andre ting kan bidra til å få bjørnene vekk, og samtidig installere i dem at de ikke skal oppholde seg ved hytter.

Binna som oppholdt seg i dalen i helga er den såkalte «Tempelfjord-binna». I fjor hadde hun tre unger, mens bare en ser ut til å ha overlevd til nå. For noen uker siden var hun i hytteområdet på Revneset.

Powered by Labrador CMS