Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørnen forsvunnet

Lørdag lå binna og ungen ved Innerhytta, innerst i Adventdalen. Nå er de forsvunnet, og Sysselmannen håper bjørnene har tatt veien inn mot Sassen. FOTO: Christopher Engås

Bjørnen forsvunnet

– Vi håper at bjørnene har gått inn i en sidedal i retning Sassen, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.08.2016 kl 10:21

Ei isbjørnbinne og ungen hennes ble fredag oppdaget i hyttefeltet i Foxdalen. Sysselmannen rykket ut med helikopter og skremte bjørnene til andre siden av dalen, og lørdag formiddag lå bjørnene ved Innerhytta. Lørdag kveld lå de på akkurat samme plass, men da Sysselmannen sjekket saken søndag, var det ingen bjørner å se.

– Vi klarte ikke å lokalisere bjørnene i området fra byen og inn til stedet de lå sist. Det er å håpe at de har gått inn i en sidedal i retning bort fra byen, mot Sassen, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Hun oppfordrer hyttefolk som ser bjørn om å bruke skremmemidler til å få dyrene vekk. Grytelokk, kauking og andre ting kan bidra til å få bjørnene vekk, og samtidig installere i dem at de ikke skal oppholde seg ved hytter.

Binna som oppholdt seg i dalen i helga er den såkalte «Tempelfjord-binna». I fjor hadde hun tre unger, mens bare en ser ut til å ha overlevd til nå. For noen uker siden var hun i hytteområdet på Revneset.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!