Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørnen forsvunnet

Lørdag lå binna og ungen ved Innerhytta, innerst i Adventdalen. Nå er de forsvunnet, og Sysselmannen håper bjørnene har tatt veien inn mot Sassen. FOTO: Christopher Engås

Bjørnen forsvunnet

– Vi håper at bjørnene har gått inn i en sidedal i retning Sassen, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.08.2016 kl 10:21

Ei isbjørnbinne og ungen hennes ble fredag oppdaget i hyttefeltet i Foxdalen. Sysselmannen rykket ut med helikopter og skremte bjørnene til andre siden av dalen, og lørdag formiddag lå bjørnene ved Innerhytta. Lørdag kveld lå de på akkurat samme plass, men da Sysselmannen sjekket saken søndag, var det ingen bjørner å se.

– Vi klarte ikke å lokalisere bjørnene i området fra byen og inn til stedet de lå sist. Det er å håpe at de har gått inn i en sidedal i retning bort fra byen, mot Sassen, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Hun oppfordrer hyttefolk som ser bjørn om å bruke skremmemidler til å få dyrene vekk. Grytelokk, kauking og andre ting kan bidra til å få bjørnene vekk, og samtidig installere i dem at de ikke skal oppholde seg ved hytter.

Binna som oppholdt seg i dalen i helga er den såkalte «Tempelfjord-binna». I fjor hadde hun tre unger, mens bare en ser ut til å ha overlevd til nå. For noen uker siden var hun i hytteområdet på Revneset.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!