Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørn ved campingplassen

 

Bjørn ved campingplassen

Sysselmannen måtte lørdag jage en isbjørn fra campingplassen over mot Revneset. I løpet av helga er det gjort fem isbjørnobservasjoner rundt byen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.03.2009 kl 10:23

– Vi fikk melding ved halv sju-tiden lørdag morgen om at det var en bjørn ved campingplassen. Da vi ankom stedet var bjørnen på vei i retning byen, forteller Sysselmannsførstebetjent Jill Gaustad.

Bjørnen ble jaget, og la på svøm over fjorden mot Revneset.

Mot Diabas

Siden «Ta sjansen» skulle arrangeres ved Hiorthhamn lørdag besluttet Sysselmannen å kjøre rundt til Revneset, for å jage bjørnen videre mot Diabas.

– Da la den ivei i trav i den retningen vi ville den skulle dra, sier Gaustad.

Lørdag kveld kom det inn melding om en bjørn på Vestpynten. Melder klart selv å skremme bjørnen så den la på svøm.

Svømte ved Bykaia

Søndag morgen ble to nye bjørner observert i området rundt byen. Ved halv åtte-tiden ble det meldt om en ny bjørn på Vestpynten. Denne la selv på svøm, mens Sysselmannen rykket ut for å jage en bjørn som svømte i fjorden ved Bykaia.

– Da vi kom til stedet var bjørnen på vei over Adventfjorden og gikk i land ved Hiorthhamn. Vi fulgte den med skuter for å se til at den forstatte utover mot Revneset, forteller sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!