Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørn i dalen

Bildet er tatt fra helikopter i dag formiddag. Bjørnene lå da i ro innerst i Adventdalen, ved Innerhytta. FOTO: Christopher Engås

Bjørn i dalen

«Tempelfjord-binna» og ungen hennes oppholder seg ved Innerhytta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2016 kl 13:16

Fredag kveld fikk Sysselmannen melding fra en hytteeier i Foxdalen hyttefelt om at det lå en isbjørn like ved hytta hans. Det var ei binne med unge, og antas å være den såkalte «Tempelfjord-binna» som oppholdt seg på Revneset for et par uker siden. I fjor hadde binna tre unger, men nå har hun bare en.

– Vi konsulterte med miljøvernavdelingen, og det ble besluttet å skremme bjørnene vekk fra hyttefeltet. De ble skremt til området rundt Innerhytta, hvor de nå befinner seg, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Svalbardposten var med i helikopter over området lørdag formiddag. Da lå bjørnene mer eller mindre i ro på stedet. Sætermoen ber folk være bevisst nå som det er bjørn i hytteområdet.

– Hvis man observerer bjørn ved hytter gjelder det å skremme den vekk slik at den forstår at den ikke skal oppholde seg i hytteområder. Skremming kan gjøres med alt fra grytelokk til roping eller signalskudd. Så må også folk huske å ha med seg egnede skremmemidler og våpen ut i terrenget, sier Sætermoen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!