Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørn i dalen

Bildet er tatt fra helikopter i dag formiddag. Bjørnene lå da i ro innerst i Adventdalen, ved Innerhytta. FOTO: Christopher Engås

Bjørn i dalen

«Tempelfjord-binna» og ungen hennes oppholder seg ved Innerhytta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2016 kl 13:16

Fredag kveld fikk Sysselmannen melding fra en hytteeier i Foxdalen hyttefelt om at det lå en isbjørn like ved hytta hans. Det var ei binne med unge, og antas å være den såkalte «Tempelfjord-binna» som oppholdt seg på Revneset for et par uker siden. I fjor hadde binna tre unger, men nå har hun bare en.

– Vi konsulterte med miljøvernavdelingen, og det ble besluttet å skremme bjørnene vekk fra hyttefeltet. De ble skremt til området rundt Innerhytta, hvor de nå befinner seg, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Svalbardposten var med i helikopter over området lørdag formiddag. Da lå bjørnene mer eller mindre i ro på stedet. Sætermoen ber folk være bevisst nå som det er bjørn i hytteområdet.

– Hvis man observerer bjørn ved hytter gjelder det å skremme den vekk slik at den forstår at den ikke skal oppholde seg i hytteområder. Skremming kan gjøres med alt fra grytelokk til roping eller signalskudd. Så må også folk huske å ha med seg egnede skremmemidler og våpen ut i terrenget, sier Sætermoen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!