Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørn i dalen

Bildet er tatt fra helikopter i dag formiddag. Bjørnene lå da i ro innerst i Adventdalen, ved Innerhytta. FOTO: Christopher Engås

Bjørn i dalen

«Tempelfjord-binna» og ungen hennes oppholder seg ved Innerhytta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2016 kl 13:16

Fredag kveld fikk Sysselmannen melding fra en hytteeier i Foxdalen hyttefelt om at det lå en isbjørn like ved hytta hans. Det var ei binne med unge, og antas å være den såkalte «Tempelfjord-binna» som oppholdt seg på Revneset for et par uker siden. I fjor hadde binna tre unger, men nå har hun bare en.

– Vi konsulterte med miljøvernavdelingen, og det ble besluttet å skremme bjørnene vekk fra hyttefeltet. De ble skremt til området rundt Innerhytta, hvor de nå befinner seg, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Svalbardposten var med i helikopter over området lørdag formiddag. Da lå bjørnene mer eller mindre i ro på stedet. Sætermoen ber folk være bevisst nå som det er bjørn i hytteområdet.

– Hvis man observerer bjørn ved hytter gjelder det å skremme den vekk slik at den forstår at den ikke skal oppholde seg i hytteområder. Skremming kan gjøres med alt fra grytelokk til roping eller signalskudd. Så må også folk huske å ha med seg egnede skremmemidler og våpen ut i terrenget, sier Sætermoen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!