Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørn i dalen

Bildet er tatt fra helikopter i dag formiddag. Bjørnene lå da i ro innerst i Adventdalen, ved Innerhytta. FOTO: Christopher Engås

Bjørn i dalen

«Tempelfjord-binna» og ungen hennes oppholder seg ved Innerhytta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2016 kl 13:16

Fredag kveld fikk Sysselmannen melding fra en hytteeier i Foxdalen hyttefelt om at det lå en isbjørn like ved hytta hans. Det var ei binne med unge, og antas å være den såkalte «Tempelfjord-binna» som oppholdt seg på Revneset for et par uker siden. I fjor hadde binna tre unger, men nå har hun bare en.

– Vi konsulterte med miljøvernavdelingen, og det ble besluttet å skremme bjørnene vekk fra hyttefeltet. De ble skremt til området rundt Innerhytta, hvor de nå befinner seg, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Svalbardposten var med i helikopter over området lørdag formiddag. Da lå bjørnene mer eller mindre i ro på stedet. Sætermoen ber folk være bevisst nå som det er bjørn i hytteområdet.

– Hvis man observerer bjørn ved hytter gjelder det å skremme den vekk slik at den forstår at den ikke skal oppholde seg i hytteområder. Skremming kan gjøres med alt fra grytelokk til roping eller signalskudd. Så må også folk huske å ha med seg egnede skremmemidler og våpen ut i terrenget, sier Sætermoen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!