Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørn flyttet fra Hopen

Her er den unge hanbjørnen bedøvd og klar for flytting til Edgeøya. FOTO: Tor Punsvik

Bjørn flyttet fra Hopen

En isbjørn ble fredag bedøvd og flyttet til Edgeøya etter at den i flere dager har plaget beboerne på den meteorologiske stasjonen på Hopen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2009 kl 16:44

– Bjørnen har vært innom stasjonen daglig siden 18. april, og den har vært svært nærgående, forklarer informasjonsrådgiver hos Sysselmannen Liv Asta Ødegaard.

I hundegården

Bjørnen har spesielt vært nærgående ovenfor hundene på stasjonen, og gjentatte forsøk på å skremme bjørnen med signalskudd og gummislugs har hatt liten effekt.

Det er en ung bamse, mest sannsynlig en toåring, som har plaget stasjonen, og den var svært tynn. Bjørnen veide bare 66 kilo.

– Den kom til stasjonen til alle døgnets tider, på jakt etter mat i hundegården, forklarer Atle B. Rolland ved Hopen meteorologiske stasjon.

Flyttet til Edgeøya

Fredag ble det fattet et vedtak om avlivning av bjørnen, og Sysselmannen dro fredag ettermiddag til Hopen med helikopter sammen med en representant fra NP. Det viste seg at det var mulig å bedøve bjørnen, og den ble deretter flyttet til Edgeøya.

– Flyttingen gikk greit, og bjørnen ble lagt like ved et reinkadaver, så da regner vi med at den har litt å spise på i starten, forteller naturvernrådgiver hos Sysselmannen, Tor Punsvik som var med på turen.

Bjørnen ble også merket, og NP kommer til å følge med bjørnen videre.

 

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!