Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørn flyttet fra Hopen

Her er den unge hanbjørnen bedøvd og klar for flytting til Edgeøya. FOTO: Tor Punsvik

Bjørn flyttet fra Hopen

En isbjørn ble fredag bedøvd og flyttet til Edgeøya etter at den i flere dager har plaget beboerne på den meteorologiske stasjonen på Hopen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2009 kl 16:44

– Bjørnen har vært innom stasjonen daglig siden 18. april, og den har vært svært nærgående, forklarer informasjonsrådgiver hos Sysselmannen Liv Asta Ødegaard.

I hundegården

Bjørnen har spesielt vært nærgående ovenfor hundene på stasjonen, og gjentatte forsøk på å skremme bjørnen med signalskudd og gummislugs har hatt liten effekt.

Det er en ung bamse, mest sannsynlig en toåring, som har plaget stasjonen, og den var svært tynn. Bjørnen veide bare 66 kilo.

– Den kom til stasjonen til alle døgnets tider, på jakt etter mat i hundegården, forklarer Atle B. Rolland ved Hopen meteorologiske stasjon.

Flyttet til Edgeøya

Fredag ble det fattet et vedtak om avlivning av bjørnen, og Sysselmannen dro fredag ettermiddag til Hopen med helikopter sammen med en representant fra NP. Det viste seg at det var mulig å bedøve bjørnen, og den ble deretter flyttet til Edgeøya.

– Flyttingen gikk greit, og bjørnen ble lagt like ved et reinkadaver, så da regner vi med at den har litt å spise på i starten, forteller naturvernrådgiver hos Sysselmannen, Tor Punsvik som var med på turen.

Bjørnen ble også merket, og NP kommer til å følge med bjørnen videre.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!