Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Biltyveri og promillekjøring

Bilen havnet på taket ved det tidligere fjøset, i dag Spitsbergen Airship Museum, og vil ikke bli fjernet før mandag. FOTO: Birger Amundsen

Biltyveri og promillekjøring

En 25 år gammel mann fra fastlandet stjal natt til lørdag en bil utenfor Huset og havnet på taket ved Spitsbergen Airship Museum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.11.2009 kl 15:22

– Før han tok bilen var han innom lageret på Huset og stjal med seg noen sekspakninger med øl. Deretter tok han bilen, som sto parkert ved siden av Huset, og kjørte mot Skjæringa, sier vakthavende overbetjent Erik Nygaard hos Sysselmannen.

Mistet kontrollen

Like før det luftskipmuseet mistet mannen kontrollen over varebilen på det glatte føret, og havnet på taket et godt stykke utenfor veien.

– Vi har hatt mannen inne til avhør og han har erkjent at han stjal bilen og at han ikke var edru. Han beklaget det hele. Det vil bli tatt ut tiltale og fremmet sak mot ham på bostedet hans på fastlandet, sier Nygaard.

Til tross for at bilen havnet på taket, kom mannen ikke til skade.

Åpen bil

Nygaard ber folk tenke seg om når det gjelder praksisen ved å la bilen stå åpen med nøkkelen i tenningslåsen. Særlig om bilen blir parkert utenfor et serveringssted i helgen.

– Det er en praksis som det kan settes spørsmålstegn ved, og det er heller ikke utenkelig at dette er noe forsikringsselskapene vil interessere seg i, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!