Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Biltyveri og mistanke om fyllekjøring

Vei 222, Lia i Longyearbyen. FOTO: Birger Amundsen

Biltyveri og mistanke om fyllekjøring

En mann ble tirsdag morgen tatt på fersk gjerning i en stjålet bil i vei 222 i Longyearbyen. Det er mistanke om at mannen ikke var edru.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var bileier selv som oppdaget at en mann hadde tatt seg inn i bilen hans og satt og ruset motoren kraftig etter å ha kjørt litt fram og tilbake. Da bileier gikk ut for å stanse mannen stakk han av og gjemte seg bak en bil, for deretter å ta seg tilbake til egen leilighet.

Rykket ut
Vakthavende hos Sysselmannen ble varslet og to sysselmannsbetjenter rykket ut.
– Vi banket på hos mannen men fikk ingen svar. Derfor valgte vi å ta oss inn i leiligheten, uten å knuse døren, og fant mannen sovende, sier sysselmannsbetjent Arild Lyssand.
Mannen, som er i 20-års alderen og bosatt i Longyearbyen, var synlig beruset. Han ble innbrakt og blodprøver tatt. Onsdag er han innkalt til politiavhør.

Rettssak
Mannen som i fylla kjørte en bil i grøfta ved Polarhotellet i midten av forrige måned, må møte i retten alt torsdag. Saken vil bli ført som videokonferanse med Nord-Troms tingrett i Tromsø.
Mannen i 20-årene med bopel i Longyearbyen har tilstått å ha kjørt bil i beruset tilstand.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!