Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Billig overnatting

Natt til fredag og lørdag var det åpent opp til 2. etasje i Post- og bankbygget. Det visste to spanjoler å utnytte. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Billig overnatting

To spanske menn i 20-årene valgte å bo i 2. etasje på Post- og bankbygget da de besøkte Longyearbyen i helgen. Lørdag gikk det galt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2012 kl 20:48

– De kom sent torsdag kveld, og hadde lest på internett at man kan sove på offentlige steder i Longyearbyen siden dører står åpne på grunn av isbjørnfaren, sier fungerende sysselmannsoverbetjent Per Andreassen.

Mennene, som er brødre, kom til Longyearbyen med fly sent torsdag kveld og bestemte seg for ikke å ta inn på hotell den natta. De la seg heller til på naborommet til Body & Soul og naprapaten i Post- og bankbygget.

For dyrt

Dagen etter forsøkte de å finne et annet sted å sove, men det billigste overnattingsalternativet de fant kostet 900 kroner for ett døgn. De syns det var dyrt og valgte heller å bruke pengene på andre ting, blant annet å gå på bar.

Stengt ute

Lørdag var mennene en tur på biblioteket i sentrum. Da de kom tilbake til Post- og bankbygget, var gitteret ved trappa som fører opp til 2. etasje nede.

De forsøkte først å forhøre seg om hvordan de skulle komme seg inn til tingene sine, men ga opp.

– I stedet kjøpte den ene et verktøysett og prøvde å bryte seg inn, sier Andreassen.

Fortvilet

Sysselmannen fikk melding om hendelsen klokken 15.30 lørdag ettermiddag. Da de kom til stedet sto den ene av brødrene utenfor gitterporten, mens den andre brøt på døra som fører inn til lokalene i 2. etasje med en skrutrekker.

– Innbrudd og medvirkning til innbrudd er de straffbare forholdene. Nå er det opp til juristen vår å foreta en vurdering, sier Andreassen.

Han forteller at brødrene forklarte seg greit.

– De var dypt ulykkelige og fortvilet over at de hadde dummet seg ut, sier Andreassen.

Billig billett

Brødrene hadde bestilt seg flybillett tilbake til fastlandet før de ble tatt av Sysselmannen lørdag.

– De hadde fått så billig tur opp hit, så ble de litt sjokket over at det var dyrt her oppe, sier Andreassen.

Han forteller at den eldste av dem ikke var ute etter arbeid, men at den yngste kanskje hadde et ønske om det.

– De hadde forhørt seg om å bo her en måneds tid, men det ble for dyrt, sier Andreassen.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!