Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Betinget for utukt

En fastboende mann på Svalbard er dømt til betinget fengsel for utuktige handlinger med to mindreårige jenter.

Tekst:

Publisert:

I midten av oktober fikk mannen, som er i 30-årene, sin dom fra en tingrett i Nord-Norge. Han er dømt for to tilfeller av brudd på straffelovens paragraf 200 som omhandler seksuelle handlinger med barn under 16 år. I tillegg ble mannen kjent skyldig for brudd på straffelovens paragraf 201, som har straffebud til den som «i ord eller handling har utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd overfor barn under 16 år».

Isolert sett tilsier handlingene ubetinget fengselsstraff, men retten har kommet til at det for mannens vedkommende er riktig å idømme ham seks måneders betinget fengsel, med en prøvetid på to år. Årsaken til dette er påtalemyndighetens tidsbruk i saken. Det tok tre år og åtte måneder fra anmeldelse til dom i tingretten, og denne tidsbruken utgjør et brudd på EMK (Den europeiske menneskerettskonvensjon), som igjen må kompenseres med mildere straff for den tiltalte.

I tillegg til den betingede fengsels­dommen må mannen betale 10.000 kroner i bot. Han er også dømt til å betale erstatning til de to jentene på til sammen 65.000 kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!