Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Betinget for utukt

En fastboende mann på Svalbard er dømt til betinget fengsel for utuktige handlinger med to mindreårige jenter.

I midten av oktober fikk mannen, som er i 30-årene, sin dom fra en tingrett i Nord-Norge. Han er dømt for to tilfeller av brudd på straffelovens paragraf 200 som omhandler seksuelle handlinger med barn under 16 år. I tillegg ble mannen kjent skyldig for brudd på straffelovens paragraf 201, som har straffebud til den som «i ord eller handling har utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd overfor barn under 16 år».

Isolert sett tilsier handlingene ubetinget fengselsstraff, men retten har kommet til at det for mannens vedkommende er riktig å idømme ham seks måneders betinget fengsel, med en prøvetid på to år. Årsaken til dette er påtalemyndighetens tidsbruk i saken. Det tok tre år og åtte måneder fra anmeldelse til dom i tingretten, og denne tidsbruken utgjør et brudd på EMK (Den europeiske menneskerettskonvensjon), som igjen må kompenseres med mildere straff for den tiltalte.

I tillegg til den betingede fengsels­dommen må mannen betale 10.000 kroner i bot. Han er også dømt til å betale erstatning til de to jentene på til sammen 65.000 kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!