Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Betinget for utukt

En fastboende mann på Svalbard er dømt til betinget fengsel for utuktige handlinger med to mindreårige jenter.

I midten av oktober fikk mannen, som er i 30-årene, sin dom fra en tingrett i Nord-Norge. Han er dømt for to tilfeller av brudd på straffelovens paragraf 200 som omhandler seksuelle handlinger med barn under 16 år. I tillegg ble mannen kjent skyldig for brudd på straffelovens paragraf 201, som har straffebud til den som «i ord eller handling har utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd overfor barn under 16 år».

Isolert sett tilsier handlingene ubetinget fengselsstraff, men retten har kommet til at det for mannens vedkommende er riktig å idømme ham seks måneders betinget fengsel, med en prøvetid på to år. Årsaken til dette er påtalemyndighetens tidsbruk i saken. Det tok tre år og åtte måneder fra anmeldelse til dom i tingretten, og denne tidsbruken utgjør et brudd på EMK (Den europeiske menneskerettskonvensjon), som igjen må kompenseres med mildere straff for den tiltalte.

I tillegg til den betingede fengsels­dommen må mannen betale 10.000 kroner i bot. Han er også dømt til å betale erstatning til de to jentene på til sammen 65.000 kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!