Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Besøksrekord på Svalbard Museum

Når cruiseskipene kommer til Longyearbyen blir det fort hektisk på museet. Da MSC «Splendida» og «Hanseatic» var i byen den 6. august hadde de 1.400 besøkende. Da må alle bidra. Her står direktør Tora Hultgreen og deler ut skoposer. FOTO: John Christian Nygaard

Besøksrekord på Svalbard Museum

Svalbard Museum har aldri hatt så mange besøkende på en måned som de hadde i juli i år.

I juli har Svalbard Museum hatt cirka 11.000 besøkende sammenlignet med 9.000 for samme måned i fjor. Det er ny rekord. Aldri før har så mange besøkt museet i løpet av én måneden.

– Det er helt fantastisk. Det har vært en fin, fin sommer, og vi er kjempefornøyde, sier resepsjonsansvarlig Constance Andersen ved museet.

Det er særlig det økende antallet cruiseskip-turister i Longyearbyen som får æren for de gode besøkstallene. Det at flere av ekspedisjonsskipene som går rundt Svalbard nå også har turer innom museet, har bidratt til økningen. Da «Splendida» og «Hanseatic» lå til kai for tredje gang i år den 6. august, var det 1.400 turister som fant veien innom museet.

– Da måtte alle som var tilgjengelige trå til. Tora Hultgreen som er direktør på museet stod selv og delte ut skoposer. Det regnet også den dagen, så det var perfekt museumsvær, sier Andersen og smiler.

God juni

Juni var også en svært god måned for museet. I fjor var det cirka 4.300 besøkende, mens i år ligger tallet på 8.200.

Også for august ser det ut som antall besøkende blir høyere enn i fjor. Per nå har det i følge Andersen vært en økning på cirka 14 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

– Jeg håper vi også skal klare å slå rekorden for august. Men det er helt klart juli som er høysesongen, sier Andersen.

Grunnlaget for suksess

Tora Hultgreen, direktør ved Svalbard Museum, mener de nyter godt av den generelle økningen av turister på Svalbard.

– Jeg tenker at museet er en naturlig del å besøke for de som kommer som turister. Så lenge turistantallet stiger, nyter vi godt av det, sier Hultgreen.

Hun er samtidig klar på at de gode besøkstallene ikke kommer av seg selv:

– Det er fleksibiliteten som er grunnlaget for vår suksess. Vi tilpasser åpningstidene våre etter turisttrafikken. Kommer de til byen med båt klokka 08.00, så har vi åpent fra det klokkeslettet.

I følge Hultgreen er de aller fleste turistene fra Europa, noe som også har mye å si.

– Når folk kommer hit, så er det ofte for natur og ville dyr. Men så blir de veldig slått i jorda av hvor mye kulturhistorie vi har, og hvor gammel den er. De finner ut at landsmenn har drevet forskning, fangst eller jobbet i industrien med mineralutvinning og gruvedrift. Det har mye å si, og vi opplever dem som svært interesserte og seriøse.

– Hva skal dere gjøre for å fortsette den gode trenden?

– Det er å fortsette å utvide åpningstidene og tilpasse oss. Så har vi så mange flinke medarbeidere, som igjen gjør at folk blir her lenge og gjerne kommer igjen. Vi er veldig fornøyd med oss selv, sier Hultgreen.

Se bildet større

Isbjørnen på museet er svært populær. Så populær at den ikke alltid får stå i fred. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!