Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Besøker slottet i dag

Aslak Klungseth Brattset (16) representerer Troms i Barneombudets ekspertgruppe med overlevende fra Utøya. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Besøker slottet i dag

I dag skal Aslak Klungseth Brattset snakke med kongen og dronningen om erfaringene etter Utøya.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2012 kl 08:00

– Jeg gleder meg veldig. Jeg syns det er fantastisk at kongefamilien viser så mye omsorg og støtte, sier Aslak Klungseth Brattset (16) som er nestleder i Svalbard AUF.

Sammen med ni andre fra Barneombudets ekspertgruppe med overlevende fra Utøya, er han invitert til audiens på slottet i dag.

Snakket med ministre

Ekspertgruppa består av ungdommer som overlevde terroren på Utøya. De deler sine opplevelser med Barneombudet.

– Vi uttaler oss på vegne av oss selv og andre som har fortalt oss at det er noe som kunne vært gjort bedre under oppfølgingen, sier Brattset.

Arbeidet skal til slutt ende i en rapport. Den skal blant annet gi tips og råd til hva som bør gjøres i situasjoner som oppstår under og etter katastrofer og ulykker der ungdom er involvert.

Ekspertgruppa har også kommet med anbefalinger til bistandsadvokater, og de har snakket med justisminister Grete Faremo og kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

– Det har vært svært spennende og lærerikt, sier Brattset.

Lav profil

Audiens hos kongeparet hadde ikke Brattset forventet.

– Jeg har alltid ønsket å bli invitert til slottet, men jeg trodde aldri første gang ville være så tidlig i livet.

– Jeg har vært bestemt på at 22. juli ikke skal få definere meg som person. Derfor har jeg holdt en lav mediaprofil, og kommer å fortsette med det. Jeg vil ikke bli Utøya-Aslak. Jeg vil heller bruke tiden på å gjøre hverdagen litt enklere for andre etter 22. juli, sier Brattset.

Les mer i Svalbardposten!
 

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!