Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Besøk langveisfra

Jørgen Lyngøy (i midten bak) representerte klassen under fotograferingen sammen med Yugin Yang (bak.f.v.), Christal Pan, Zhijun Yao, Ou Sha og Yang Sang. Foran sitter Jiang Minda. FOTO: Christopher Engås

Besøk langveisfra

Tiendeklassen ved Longyearbyen skole fikk besøk fra andre siden av jorden i forrige uke.

Tre ungdomsskoleelever og to lærere fra Beijing og Shanghai kom innom, og dekorerte klasserommet i anledning kinesisk nyttår. Besøket var i regi av Bjørknes Høyskole, som har et besøksprogram mellom Kina og Norge.

– De kinesiske elevene gjorde hvert sitt foredrag om kinesisk kultur, og fikk samtidig lære litt om norsk kultur her på Svalbard, sier leder for gruppen, Yang Sang.

Sang har jobbet for Bjørknes Høyskole i seks år, og konsentrerer seg mye om forholdet landene i mellom. Hun er fast i troen på at dialog skaper tillit, som igjen kan skape grobunn for gode forbindelser.

På bildet ser vi Jørgen Lyngøy (i midten bak) aom var eneste elev fra klassen til stede da delegasjonen stilte til bildeseanse. Ellers besto besøket av Yugin Yang (bak.f.v.), Christal Pan, Zhijun Yao, Ou Sha og Yang Sang. Foran sitter Jiang Minda.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!