Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Besøk langveisfra

Jørgen Lyngøy (i midten bak) representerte klassen under fotograferingen sammen med Yugin Yang (bak.f.v.), Christal Pan, Zhijun Yao, Ou Sha og Yang Sang. Foran sitter Jiang Minda. FOTO: Christopher Engås

Besøk langveisfra

Tiendeklassen ved Longyearbyen skole fikk besøk fra andre siden av jorden i forrige uke.

Tre ungdomsskoleelever og to lærere fra Beijing og Shanghai kom innom, og dekorerte klasserommet i anledning kinesisk nyttår. Besøket var i regi av Bjørknes Høyskole, som har et besøksprogram mellom Kina og Norge.

– De kinesiske elevene gjorde hvert sitt foredrag om kinesisk kultur, og fikk samtidig lære litt om norsk kultur her på Svalbard, sier leder for gruppen, Yang Sang.

Sang har jobbet for Bjørknes Høyskole i seks år, og konsentrerer seg mye om forholdet landene i mellom. Hun er fast i troen på at dialog skaper tillit, som igjen kan skape grobunn for gode forbindelser.

På bildet ser vi Jørgen Lyngøy (i midten bak) aom var eneste elev fra klassen til stede da delegasjonen stilte til bildeseanse. Ellers besto besøket av Yugin Yang (bak.f.v.), Christal Pan, Zhijun Yao, Ou Sha og Yang Sang. Foran sitter Jiang Minda.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!