Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Berget ned fra SvalSat-veien

Det snødde og blåste og sikten var dårlig i Longyearbyen da bussen kjørte seg fast på den bratte fjellveien opp til satellittstasjonen på toppen av Platåfjellet. FOTO: Birger Amundsen

Berget ned fra SvalSat-veien

En delegasjon europeiske universitetsfolk er berget ned fra SvalSat-veien, etter at bussen de satt i kjørte seg fast i en snøfonn lørdag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2010 kl 10:40

– Bussen var på vei opp til SvalSat, da den kjørte seg fast i en snøfonn helt øverst på veien, sier overbetjent Erik Nygaard hos Sysselmannen.

Det blåste og snødde tett da bussen  med universitetsfolkene kjørte seg fast, og den hadde ingen mulighet å komme seg løs ved egen hjelp.

Redningsbil

Overbetjent Nygaard rykket ut sammen med sysselmannsførstebetjent Inge Meløy og Jørgen Haagensli fra Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps, med korpsets redningsbil.

Nygaard sier at de 13 personene i bussen ikke led noen nød, og at samtlige ble fraktet ned fra fjellet i bilen. Sysselmannen ble varslet klokken 16.30, og én time senere var alle nede.

Bussen er senere hentet ned fra fjellveien.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!