Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ber russerne søke miljøvernfondet

Styret i Svalbard Miljøvernfond. Fra venstre Ottar Krohn (fylkesmiljøvernsjef i Østfold, tidligere miljøvernsjef hos Sysselmannen på Svalbard), Ann-Kristin Olsen, leder (fylkesmann i Vest-Agder, tidligere sysselmann på Svalbard), Aud Andersen, nestleder (Svalbard Reiselivsråd), Siri Hoem, (Forsvarsbygg) og Stefan Norris (WWF). Anne-Line Pedersen (Longyearbyen lokalstyre) var ikke til stede da bildet ble tatt.
 FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Ber russerne søke miljøvernfondet

I løpet av Svalbard Miljøvernfonds seks år lange historie har det aldri skjedd at en russisk søknad har blitt tildelt penger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2013 kl 09:07

Ingen av høstens søknader handler om å ruste opp noen av kulturminnene på Svalbard. Det håper nyvalgt styremedlem Siri Hoem å gjøre noe med. Hun har tidligere vært kulturminnerådgiver for Sysselmannen i tre år, og sier at en justering i fondets retningslinjer gjør at det nå er mulig å søke om støtte til restaurering av kulturminner fra etter 1946.

– Det åpner opp for mange bygg i Barentsburg og Pyramiden. Dessuten er det stort potensiale i Longyearbyen, som for eksempel en del brakker i Nybyen og private hytter i området, sier Hoem.

– I løpet av 10-20 år kan mange av disse kulturminnene jeg tenker på gå tapt, sier hun.

Miljøvernfondets sekretær Asbjørn Hagen var nylig i Barentsburg for å informere om mulighetene for å søke fondet. I løpet av fondets seks år lange historie har det aldri skjedd at en russisk søknad har blitt tildelt penger.

– Gjennom tidene har det komme én eller to stykker. Men disse har ikke vært gode nok, sier styremedlem Ottar Krohn.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!