Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ber russerne søke miljøvernfondet

Styret i Svalbard Miljøvernfond. Fra venstre Ottar Krohn (fylkesmiljøvernsjef i Østfold, tidligere miljøvernsjef hos Sysselmannen på Svalbard), Ann-Kristin Olsen, leder (fylkesmann i Vest-Agder, tidligere sysselmann på Svalbard), Aud Andersen, nestleder (Svalbard Reiselivsråd), Siri Hoem, (Forsvarsbygg) og Stefan Norris (WWF). Anne-Line Pedersen (Longyearbyen lokalstyre) var ikke til stede da bildet ble tatt.
 FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Ber russerne søke miljøvernfondet

I løpet av Svalbard Miljøvernfonds seks år lange historie har det aldri skjedd at en russisk søknad har blitt tildelt penger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2013 kl 09:07

Ingen av høstens søknader handler om å ruste opp noen av kulturminnene på Svalbard. Det håper nyvalgt styremedlem Siri Hoem å gjøre noe med. Hun har tidligere vært kulturminnerådgiver for Sysselmannen i tre år, og sier at en justering i fondets retningslinjer gjør at det nå er mulig å søke om støtte til restaurering av kulturminner fra etter 1946.

– Det åpner opp for mange bygg i Barentsburg og Pyramiden. Dessuten er det stort potensiale i Longyearbyen, som for eksempel en del brakker i Nybyen og private hytter i området, sier Hoem.

– I løpet av 10-20 år kan mange av disse kulturminnene jeg tenker på gå tapt, sier hun.

Miljøvernfondets sekretær Asbjørn Hagen var nylig i Barentsburg for å informere om mulighetene for å søke fondet. I løpet av fondets seks år lange historie har det aldri skjedd at en russisk søknad har blitt tildelt penger.

– Gjennom tidene har det komme én eller to stykker. Men disse har ikke vært gode nok, sier styremedlem Ottar Krohn.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!