Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ber russerne søke miljøvernfondet

Styret i Svalbard Miljøvernfond. Fra venstre Ottar Krohn (fylkesmiljøvernsjef i Østfold, tidligere miljøvernsjef hos Sysselmannen på Svalbard), Ann-Kristin Olsen, leder (fylkesmann i Vest-Agder, tidligere sysselmann på Svalbard), Aud Andersen, nestleder (Svalbard Reiselivsråd), Siri Hoem, (Forsvarsbygg) og Stefan Norris (WWF). Anne-Line Pedersen (Longyearbyen lokalstyre) var ikke til stede da bildet ble tatt.
 FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Ber russerne søke miljøvernfondet

I løpet av Svalbard Miljøvernfonds seks år lange historie har det aldri skjedd at en russisk søknad har blitt tildelt penger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2013 kl 09:07

Ingen av høstens søknader handler om å ruste opp noen av kulturminnene på Svalbard. Det håper nyvalgt styremedlem Siri Hoem å gjøre noe med. Hun har tidligere vært kulturminnerådgiver for Sysselmannen i tre år, og sier at en justering i fondets retningslinjer gjør at det nå er mulig å søke om støtte til restaurering av kulturminner fra etter 1946.

– Det åpner opp for mange bygg i Barentsburg og Pyramiden. Dessuten er det stort potensiale i Longyearbyen, som for eksempel en del brakker i Nybyen og private hytter i området, sier Hoem.

– I løpet av 10-20 år kan mange av disse kulturminnene jeg tenker på gå tapt, sier hun.

Miljøvernfondets sekretær Asbjørn Hagen var nylig i Barentsburg for å informere om mulighetene for å søke fondet. I løpet av fondets seks år lange historie har det aldri skjedd at en russisk søknad har blitt tildelt penger.

– Gjennom tidene har det komme én eller to stykker. Men disse har ikke vært gode nok, sier styremedlem Ottar Krohn.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!