Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ber russerne søke miljøvernfondet

Styret i Svalbard Miljøvernfond. Fra venstre Ottar Krohn (fylkesmiljøvernsjef i Østfold, tidligere miljøvernsjef hos Sysselmannen på Svalbard), Ann-Kristin Olsen, leder (fylkesmann i Vest-Agder, tidligere sysselmann på Svalbard), Aud Andersen, nestleder (Svalbard Reiselivsråd), Siri Hoem, (Forsvarsbygg) og Stefan Norris (WWF). Anne-Line Pedersen (Longyearbyen lokalstyre) var ikke til stede da bildet ble tatt.
 FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Ber russerne søke miljøvernfondet

I løpet av Svalbard Miljøvernfonds seks år lange historie har det aldri skjedd at en russisk søknad har blitt tildelt penger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2013 kl 09:07

Ingen av høstens søknader handler om å ruste opp noen av kulturminnene på Svalbard. Det håper nyvalgt styremedlem Siri Hoem å gjøre noe med. Hun har tidligere vært kulturminnerådgiver for Sysselmannen i tre år, og sier at en justering i fondets retningslinjer gjør at det nå er mulig å søke om støtte til restaurering av kulturminner fra etter 1946.

– Det åpner opp for mange bygg i Barentsburg og Pyramiden. Dessuten er det stort potensiale i Longyearbyen, som for eksempel en del brakker i Nybyen og private hytter i området, sier Hoem.

– I løpet av 10-20 år kan mange av disse kulturminnene jeg tenker på gå tapt, sier hun.

Miljøvernfondets sekretær Asbjørn Hagen var nylig i Barentsburg for å informere om mulighetene for å søke fondet. I løpet av fondets seks år lange historie har det aldri skjedd at en russisk søknad har blitt tildelt penger.

– Gjennom tidene har det komme én eller to stykker. Men disse har ikke vært gode nok, sier styremedlem Ottar Krohn.

Siste nytt i Nyheter

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

 
Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Løsning for lånekrøll

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår en lånesikringsordning, for å gi bedrifter mulighet til å få byggelån på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!