Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ber folk om å bli synlige

De vil se deg, så de slipper å treffe deg. Drosjenæringa ber folk tenke sikkerhet, og bruke refleks. Finn Tangen (f.v.), Ove Hansen og Stian Strømmen. FOTO: Christopher Engås

Ber folk om å bli synlige

Folk som vandrer rundt i nattemørket uten refleks gjør jobben til drosjenæringa unødvendig vanskelig. De gjør også livet farlig for seg selv.

Det er blitt svært mørkt kvelds- og nattestid i Longyearbyen. I tillegg har det vært lange perioder med gråvær og våt asfalt. Kombinasjonen gjør det farlig for fotgjengere som ikke bruker refleks.

Kun en med refleks

– Jeg kjørte drosje natt til lørdag og søndag sist helg. Da så jeg i alt en eneste refleks på folk som var ute og gikk. Og det var veldig mørkt ute, sier Finn Tangen.

Den erfarne drosjesjåføren er overrasket over at folk ikke har begynt å tenke på at de må være synlige i trafikken.

– Det kan være direkte farlig. I tillegg ser vi at folk i Longyearbyen ikke går etter hverandre når de går hjem fra byen. De går nesten alltid fem eller seks i bredden. Når folk skal ut på byen og pynte seg litt, faller ofte valget på mørke klær. Men mørke klær gjor også at det blir ekstra vanskelig for bilistene å få øye på dem, sier han.

– Med våt asfalt og ingen snø på bakken blir de nesten usynlige, legger han til.

– Har dere hatt noen nestenulykker?

– Nei, heldigvis. Det vil vi ikke ha heller.

– Bruk klips

Sammen med kollegaene Ove Hansen og Stian Strømmen oppfordrer Tangen folk som ikke vil ha en refleksbrikke dinglende fra dressjakka om å anskaffe seg strips av klips-typen, som man bare slår rundt armen når man skal ut å gå.

– De vises veldig godt, og kan være med på å berge liv. Vi vil også minne om at refleksbruk snart er viktig hele døgnet, både for voksne og barn, sier drosjesjåførene.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!