Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Kim Rune Røkenes i Energiverket anbefaler alle eiere/byggansvarlige å sjekke at tilførselskabelen ikke står i spenn. FOTO: Christopher Engås

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.11.2016 kl 09:55

I løpet av den siste uken har Energiverket registrert strømbrudd i både Næringsbygget og Svalbardbutikken. Årsaken skal ha vært bevegelser i grunnen, som har ført til at tilførselskabler har stått i spenn og blitt trukket ut. Energiverket anbefaler alle å se til at kabelen ligger normalt, uten spenn i seg.

– Vi ber alle om å sjekke dette. Vi ønsker bare å gjøre obs på at her kan noe skje, sier Kim Rune Røkenes, energisjef i Energiverket.

Når tilførselskabler står i spenn er det fare for kortslutning og mulig brann.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!